Ταχιστα εξοδο απο τον κλοιο της Ευρωπης ζητησε απο την Κομοτηνη ο Δ. Καζακης

«Το κυρίαρχο δεν είναι ότι ο κόσμος χάνει το σπίτι ή τη δουλειά του, αλλά ότι χάνει το βασικό “οικόπεδο”»

Ενώπιον μελών και φίλων του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου στην Κομοτηνή μίλησε το περασμένο Σάββατο ο οικονομολόγος και γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ, κ. Δημήτρης Καζάκης. Μέλημά του, όπως τόνισε στις δηλώσεις του, στο περιθώριο της πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΒΕΡ, είναι να αφυπνίσει τον κόσμο, ώστε να αντιληφθεί την κρισιμότητα των ιστορικών γεγονότων που εξελίσσονται στη χώρα, και να περιγράψει τον εναλλακτικό δρόμο που προτείνει το ΕΠΑΜ.
 
«Λίγο έως πολύ ο κόσμος ξέρει πλέον, είναι ιστορικό γεγονός το πού πηγαίνει η χώρα», παρατήρησε, «αλλά το θέμα μας είναι να του εξηγήσουμε ότι χάνει την πατρίδα του». «Το κυρίαρχο δεν είναι ότι χάνει το σπίτι ή τη δουλειά του», συμπλήρωσε με έμφαση, «αλλά ότι χάνει το βασικό οικόπεδο, για να το πούμε σχηματικά». 

«Ο κόσμος όλο και λιγότερο τον φοβάται τον εναλλακτικό δρόμο, παρά την προπαγάνδα και την τρομοκρατία»

Ο εναλλακτικός δρόμος, που προκρίνει το ΕΠΑΜ, είναι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. «Ο κόσμος όλο και λιγότερο τον φοβάται τον εναλλακτικό δρόμο, παρά την προπαγάνδα και την τρομοκρατία», διέκρινε ο κ. Καζάκης. Κι αυτό διότι, όπως επισήμανε, βιώνει ήδη τα χειρότερα από αυτά που τον απειλούσαν ότι θα συμβούν από τυχόν έξοδο από το ευρώ. «Το μόνο που δεν έχει είναι τον πόλεμο», παρατήρησε, «αλλά, όπως πάμε, θα τον δει με το ευρώ». «Οπότε πρέπει τάχιστα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», προσέθεσε, «και να φύγουμε το ταχύτερο δυνατό από αυτόν τον κλοιό, από αυτό το αδιέξοδο». 

«Το ΕΠΑΜ είναι πατριωτικό κίνημα, που χωράει οποιονδήποτε δεν είναι φασίστας»


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καζάκης προσδιόρισε το ΕΠΑΜ ως ένα πατριωτικό κίνημα, που «χωράει οποιονδήποτε δεν είναι φασίστας». «Δηλαδή οποιονδήποτε θεωρεί τον εαυτό του δημοκράτη πατριώτη», εξήγησε, «και παλεύει για την ανεξαρτησία και την ελευθερία της χώρας του». «Με αυτήν την έννοια», συμπλήρωσε, «μπορεί να είναι κεντρώος, μπορεί να είναι δεξιός, μπορεί να είναι αριστερός». Για τα περιθώρια συνεργασίας με την «Πλεύση Ελευθερίας» της κ. Κωνσταντοπούλου διέκρινε ότι «μας χωρίζουν πολύ σοβαρά θέματα», αναφέροντας τις προσεγγίσεις σχετικά με το νόμισμα, το χρέος και την υπόσταση της Ε.Ε. Επιπλέον διαπίστωσε ότι ανακύπτει και ένα ζήτημα εμπιστοσύνης, λόγω της συμμετοχής της κ. Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Συμμετείχαν σε μια κυβέρνηση, όπου μέχρι την τελευταία στιγμή έλεγαν καταψηφίζω, αλλά στηρίζω», σχολίασε χαρακτηριστικά, για να επισημάνει ότι «εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το ξεπεράσουμε αυτό, στον βαθμό όμως που είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι σκοποί, τι πάμε να κάνουμε». «Με τη ΛΑΕ υπάρχει μια συζήτηση, αλλά κι εκεί είναι θολό το τοπίο», σημείωσε κλείνοντας την αναφορά του, σημειώνοντας με νόημα ότι «αν συνεχίσουν να λένε ότι πρέπει να γίνει μέτωπο Αριστεράς, ευχαριστούμε πάρα πολύ, εμείς δεν πρόκειται να πάμε». 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ό,τι χειρότερο γεννήθηκε μετά τον ναζισμό»

Τέλος, ερωτηθείς αν το ΕΠΑΜ είναι μια ευρωσκεπτιστική δύναμη, ο κ. Καζάκης αποκρίθηκε αρνητικά, επιμένοντας ότι «είμαστε πατριωτική δύναμη, δηλαδή διεκδικούμε την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και την κυριαρχία του λαού», και διακρίνοντας ότι «στον λεγόμενο ευρωσκεπτικιστικό χώρο μπορείς να βρεις και φασίστες». Επιπλέον τόνισε ότι «εδώ δε μιλάμε για να δούμε πώς θα αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνοντας με έμφαση την πεποίθησή του ότι «η Ε.Ε. πρέπει να πάψει να υπάρχει στο ευρωπαϊκό επίπεδο». «Είναι ό,τι χειρότερο γεννήθηκε μετά τον ναζισμό», συμπλήρωσε. «Με αυτήν την έννοια, όλοι οι λαοί πρέπει να αποκτήσουν την ελευθερία τους», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας με την ευκαιρία ότι τοποθετείται υπέρ του BREXIT ενόψει του επικείμενου δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.