Τα ζητηματα που τεθηκαν στην υπουργο Πολιτισμου στη συναντηση προεδρων τουριστικων ενωσεων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα ο τουριστικός τομέας της Θράκης τέθηκαν στην υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πετραλιά κατά την τελευταία συνάντηση προέδρων τουριστικών ενώσεων σε πανελλήνιο επίπεδο. που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Νοεμβρίου.

Τα προβλήματα της Θράκης, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού της Σαμοθράκης, η ανάδειξη και η προβολή της Μαρώνειας καθώς και η υπολειτουργία του γραφείου του ΕΟΤ στην Κομοτηνή προέβαλλαν η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Σούλα Χρυσοστόμου, οι αντιπρόεδροι από την Αλεξανδρούπολη κ. Χατζηκωνσταντίνου και από την Ξάνθη ο κ. Αγκόρτζας.

«Στη σύσκεψη αναπτύξαμε σαν θέμα τον τρόπο ανάπτυξης του τουρισμού. Μετά την παράθεση των προβλημάτων υπήρξε και μία συνάντηση με την υπουργό κ. Πετραλιά, στην οποία παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενέστερη συζήτηση. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος από την Αλεξανδρούπολη ο κ. Χατζηκωνσταντίνου και ο κ. Αγκόρτζας από την Ξάνθη», ανέφερε η κ. Χρυσοστόμου.


Σε ερώτηση για το ποια ήταν τα ζητήματα που τέθηκαν προς συζήτηση η κ. Χρυσοστόμου δήλωσε ότι «τα προβλήματα που έθεσε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης ήταν η ελλιπέστατη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία με την Σαμοθράκη. Η Σαμοθράκη αποτελεί κίνητρο ενός μεγάλου αριθμού επισκεπτών ημεδαπών και αλλοδαπών τουριστών αλλά δυστυχώς η ελλιπής επικοινωνία με το νησί δημιουργεί πρόβλημα στην τουριστική ανάπτυξή του, αλλά και στους ίδιους τους κατοίκους. Εκείνο που, επίσης, αναφέραμε είναι ότι υπολειτουργεί το γραφείο του ΕΟΤ στην Κομοτηνή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επαγγελματίας του τουρισμού. Βέβαια είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι την διεύθυνση του ΕΟΤ προσπαθεί να την πάρει η Καβάλα, αποψιλώνοντας την Θράκη. Αν βέβαια πάει στην Καβάλα, δε θα μπορεί να εξυπηρετεί τους επαγγελματίες της περιοχής, όπως για παράδειγμα της Ορεστιάδας» τόνισε.

Η κ. Πετραλιά
παρέθεσε τις δικές της απόψεις γύρω από τα ζητήματα αυτά και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα. Επίσης παραδέχτηκε ότι η επικοινωνία των νησιών είναι δύσκολη και ότι γίνονται προσπάθειες να καλυτερεύσουν τα πράγματα.

Από την πλευρά της Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε το θέμα της έκδοσης βίζας στη Ρωσία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στους τουρίστες εκ Ρωσίας στο να επισκεφτούν την χώρα μας.

Εκεί που δόθηκε έμφαση από μέρους της Θράκης και δια στόματος της κ. Χρυσοστόμου ήταν οι ελλιπείς υποδομές και στο θέμα της Μαρώνειας, που αποτελεί κίνητρο στους τουρίστες στο να έρθουν να γνωρίσουν την ιστορία των αρχαίων Θρακών. Σαν επείγον τέθηκε η κατασκευή του δρόμου που ενώνει το νομό Ροδόπης με τον Έβρο.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.