Τα τσουγκρισαν στο Θρυλοριο

Με μεγάλη επιτυχία αναβίωσαν και φέτος οι αυγομαχίες στο Θρυλόριο

Με μεγάλη συμμετοχή, περισσή άμιλλα και πολλά σπασίματα, πραγματοποιήθηκαν για ακόμη μια φορά οι αυγομαχίες στο Θρυλόριο, βάζοντας μικρούς και μεγάλους στην «αρένα» με στόχο την ανάδειξη του αυγομάχου με τα δυνατότερα αυγά.
 

Το έθιμο των αυγομαχιών ήρθε στο Θρυλόριο από τον Πόντο, αλλά με τα χρόνια ατόνησε, μέχρι να αναβιώσει από το Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου, ενώ εδώ και πάνω από δέκα χρόνια διαδίδεται σε όλη την περιφέρεια, μέσω των Περιφερειακών Αυγομαχιών που έχει βοηθήσει πολύ ώστε οι ποντιακοί πληθυσμοί της Περιφέρειας, και όχι μόνο, να συστηθούν ξανά με το έθιμο.


 
Φέτος οι Αυγομαχίες έγιναν σύμφωνα με τους κανόνες των περιφερειακών Αυγομαχιών, μετά από αίτημα των περισσότερων αυγομάχων, και έτσι οι διαγωνιζόμενοι, μικροί και μεγάλοι, έλαβαν μέρος με 15 αυγά κότας, βρασμένα και άβαφα, τα οποία ελέγχθηκαν από την επιτροπή.


 
Αφού ορίστηκε η σειρά των αυγομάχων με κλήρωση, ο διαγωνισμός έγινε κυκλικά, δηλαδή ο πρώτος χτυπούσε τα αυγά του με τους επόμενους, στη συνέχεια ο δεύτερος κ.ο.κ.
 
Οι αυγομάχοι χωρίστηκαν σε δύο ηλικιακές ομάδες με τους μικρούς αυγομάχους να ξεκινούν από την ηλικία των 7 ετών ως την ηλικία των 15 ετών, ενώ οι μεγάλοι αυγομάχοι ξεκινούν από την ηλικία των 16 ετών, χωρίς περιορισμό στη μεγαλύτερη ηλικία.


 
Οι αυγομάχοι έδωσαν ραντεβού στις περιφερειακές αυγομαχίες, στις 28 Απριλίου στη Λεκάνη Καβάλας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.