Τα «τσουγκρισαν» Εξακουστος- Μποταιτης

Ενδοπαραταξιακή αντιπαράθεση μεταξύ συμβούλου και προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ μεταξύ του προέδρου του Συμβουλίου κ. Σωτήρη Μποταΐτη και του περιφερειακού συμβούλου κ. Κώστα Εξακουστού, (οι οποίοι ανήκουν στην παράταξη της συμπολίτευσης «Περιφερειακή Αναγέννηση») με τον δεύτερο να αντιδρά έντονα με αιχμές στον τρόπο με τον οποίο θεωρεί πως ο πρώτος προεδρεύει του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 
Της αντιπαράθεσης αυτής είχε προηγηθεί μια αρκετά «τρικυμιώδης» συνεδρίαση, με έντονες αντιπαραθέσεις κυρίως για τα τουριστικά θέματα της Περιφέρειας κατά τις επερωτήσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φώτη Καραλίδη, που είχε έντονες φραστικές αντιλογίες με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη όπου ανταλλάχτηκαν και βαριοί χαρακτηρισμοί εκτός μικροφώνου, ενώ κάποιοι σύμβουλοι ζήτησαν από τον κ. Μποταΐτη να επιβάλλει την τάξη και την τήρηση του χρόνου.
 
Το θέμα που συζητούταν ήταν η γνωμοδότηση επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για τον «καθορισμό Λατομικής Περιοχής στο Κουφόβουνο του Δήμου Διδυμοτείχου της Π.Ε Έβρου», και αφορμή ήταν το θέμα των υπολοίπων γνωμοδοτήσεων που έχουν ζητηθεί από την Αποκεντρωμένη, από τις διάφορες υπηρεσίες και φορείς, ένας εκ των οποίων είναι και η Περιφέρεια, η απόφαση της οποίας έχει γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα.
 
Και ενώ αρχικά η Περιφερειακή Σύμβουλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης κ. Κατερίνα Γεροστεργίου εξέφρασε επιφυλάξεις για τη μη ενημέρωση για τις γνωμοδοτήσεις άλλων φορέων, στη συνέχεια ο κ. Εξακουστός πήρε το λόγο και ξεκίνησε ζητώντας να μην εκτίθεται το σώμα από την υπηρεσία, θεωρώντας πως θα έπρεπε να υπάρχουν απαντήσεις για τα ερωτήματα της κ. Γεροστεργίου.
 
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου, που τον ρώτησε «γιατί μας εκθέτει», με τον κ. Εξακουστό να εκρήγνυται, μιλώντας σε έντονο ύφος στον κ. Μποταΐτη και να του τονίζει, στον ενικό, ότι «δουλειά σου ως πρόεδρος δεν είναι να κάνεις αντιπολίτευση στους συναδέρφους σου, είναι να κρατάς τον χρόνο» κατηγορώντας τον πως εκθέτει όλο το συνδυασμό με την συμπεριφορά του και πως συμπεριφέρεται ως αντιπολιτευόμενος σύμβουλος στους συναδέρφους του.
 
Με τη σειρά του αντέδρασε και ο πρόεδρος, ρωτώντας τον κ. Εξακουστό αν αυτό ήταν πρόταση μομφής στο πρόσωπό του, ενώ στη συνέχεια η όλη στιχομυθία μεταξύ των δύο ανδρών αναλύθηκε σε επανάληψη της προηγούμενης αντιπαράθεσης.
 
Την κατακλείδα πάντως έδωσε ο κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος σημείωσε πως ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ιάσμου, είχε θητεύσει και ως πρόεδρος χωρίς πρόβλημα και εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους στη Ροδόπη, σημειώνοντας δηκτικά «εσείς να δούμε τι θα κάνετε την επόμενη φορά».
 
Για την ιστορία το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη στρατηγική μελέτη του έργου, το οποίο στοχεύει στην ανακούφιση των προβλημάτων διάθεσης αδρανών στον Βόρειο Έβρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.