Τα τρια σταδια των πιθανων τοπικων lockdown

Ενημέρωσε σχετικά με την επιδείνωση της πανδημίας ο καθηγητής κ. Χ. Γώγος

Την ανησυχία του για τη χαλάρωση που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον κορωνοϊό, Χαράλαμπος Γώγος, στην ΕΡΤ. Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων ο κ. Γώγος υποστήριξε ότι είναι τρία τα σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή: «Στα ορφανά κρούσματα, την ατομική ευθύνη και στη διαχείριση των πτήσεων και του τουρισμού».

Απαιτείται μια συνεχής επιτήρηση των «κόκκινων» χωρών σε κάθε φάση που θα αλλάζουν τα μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Γώγο. «Γνωρίζουμε ότι θα ξεφύγουν κρούσματα, μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε ένα προφίλ για όλους τους τουρίστες, όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί», δήλωσε ο λοιμωξιολόγος.

Τα τρία στάδια του lockdown

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο lockdown σε τοπικό επίπεδο ο κ. Γώγος εξήγησε ότι υπάρχουν τρία στάδια.

  • Το πρώτο είναι η «καραντίνα» σε ένα ξενοδοχείο
  • Το δεύτερο είναι οι περιορισμοί σε μια σειρά ξενοδοχείων
  • Το τρίτο στάδιο είναι να μπει σε «καραντίνα» ένα ολόκληρο νησί

Ο καθηγητής συμπλήρωσε, «φαντάζομαι ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο(lockdown σε ολόκληρο νησί), αν τηρηθούν αυτά που έχουν προγραμματιστεί».

«Δεν είναι μυθοπλασία, είναι πραγματικότητα, είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι και πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας σε πιθανότητα παρουσίας νέων κρουσμάτων. Εικόνες όπως αυτές που είδαμε τις τελευταίες μέρες πρέπει να αποφεύγονται. Είναι αφενός επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και αφετέρου άσχημες για τον τουρισμό. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα σπείρει φόβο και πανικό, όμως υπάρχει μια απίστευτη χαλάρωση», κατέληξε ο κ. Γώγος.


Φωτό: weeklynews.gr
Πηγή: ert.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.