Τα θεματα των νεων πτυχιουχων ταξιδευουν στην ευρωβουλη

Κοινωνός των διεκδικήσεων του Συλλόγου Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα έγινε ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης

Σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τα θέματα εργασίας συμμετείχε ο Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς τόσο με τον ευρωβουλευτή του Σύριζα, κ. Κώστα Αρβανίτη, όσο και με τον πρώην υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο, αλλά και με τους συνεργάτες τους ζητήματα, όπως η ανανέωση των συμβάσεων των μελών του Συλλόγου, δυνάμει του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ., αλλά και γενικότερα το φλέγον θέμα της φυγής των νέων στο εξωτερικό. Στη συζήτηση αυτή τονίστηκε ιδιαίτερα ο καταλυτικός ρόλος των μελών του Συλλόγου, αλλά και όλων των νέων, που συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ., στην εύρυθμη λειτουργία των οργανισμών του Δημοσίου αλλά και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και το γεγονός ότι είναι πλέον σε όλους εμφανή τα κενά, που άφησαν οι πτυχιούχοι του Προγράμματος, μετά τη λήξη των συμβάσεών τους.

Ο κ. Αρβανίτης δεσμεύτηκε να θέσει το φλέγον ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων, αλλά και ευρύτερα ζητήματα, που αφορούν την ανεργία, την απασχόληση των νέων και τη προσπάθεια παραμονής αυτών στην πατρίδα μας, στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιώργος Δημητριάδης σε δήλωσή του ευχαρίστησε αυτόν και τους συνεργάτες του «για τη στήριξή τους στις συνεχείς προσπάθειές μας και ενημερώνουμε τόσο τα μέλη μας όσο και γενικότερα τους νέους πτυχιούχους, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ., ότι οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ , αλλά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό πλέον στην «Ευρωπαϊκή Αρένα», εκεί όπου θα τεθούν εκ νέου και σε νέο πλαίσιο τα δίκαια και εύλογα αιτήματά μας». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.