Τα προβληματα των καπνοπαραγωγων στη Βουλη απο τον Ευριπιδη Στυλιανιδη

Με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρεται στα προβλήματα των καπνοπαραγωγών και ζητά να μάθει για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την προστασία τους. Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής:

«Ο καπνός αποτελεί μονοκαλλιέργεια σχεδόν για το σύνολο των 7.800 παραγωγών του Ν.Ροδόπης. Κατ’ επανάληψη οι καπνοπαραγωγοί αποτελούν αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης μεταποιητικών επιχειρήσεων καπνού που αρνούνται ή καθυστερούν την καταβολή του αντιτίμου της αγοράς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Ε.Α.Σ. Ροδόπης Σουφλίου που ενώ παρέδωσε στα τέλη Απριλίου 2001 την παραγωγή καπνού 800 περίπου αγροτών του Ν.Ροδόπης στην Οδέττη Ν.Πετρίδη ΑΕΚ Α.Ε. η εταιρεία αυτή αρνείται να καταβάλει το τίμημα της αγοράς μέχρι σήμερα, ενώ όφειλε να το πράξει σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση εντός ενός μηνός από την παράδοση του προϊόντος.

Σας επισυνάπτουμε σχετικό υπόμνημα διαμαρτυρίας 81 καπνοπαραγωγών από το χωριό Λύκιο Ν.Ροδόπης.

Ερωτάται ο Υπουργός:

Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση για την προστασία των καπνοπαραγωγών που βρισκόμενοι ήδη σε άθλια οικονομική κατάστημα γίνονται συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης από εμπόρους;

Πόσες έγγραφες καταγγελίες έχουν περιέλθει σε γνώση του Υπουργείου κατά την τελευταία διετία σχετικά με προβλήματα πληρωμής καπνοπαραγωγών;»


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.