Τα προβληματα των δικηγορων στη σεντρα

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 19ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, ο πρόεδρος και το ΔΣ του Λογαριασμού Ενισχύσεων Αλληλοβοήθειας Ροδόπης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το πρωί της Δευτέρας, με αντικείμενο τη φιλοξενία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και την 4η Ολομέλεια των προέδρων των ΛΕΑΔ. Στην Ολομέλεια, λόγω της βαρύνουσας σημασίας των θεμάτων, θα παραστούν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Κεφαλληνίας.

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, που θα γίνει την Κυριακή, το μουσικό μέρος θα αναλάβει ο συνθέτης και απόφοιτος της Νομικής Κομοτηνής, Θοδωρής Ξυδιάς, ενώ θα προσφερθούν δώρα στους καλεσμένους.

Σημαντική στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα κρίνεται και η παρουσία των Κομοτηναίων για την εμψύχωση της τοπικής ομάδας, που διεκδικεί την πρώτη θέση.

Οι αγώνες ξεκίνησαν ήδη και η ομάδα των Ροδοπαίων δικηγόρων, που εμφανίζεται με άσπρο- μαύρο και γαλάζιο- λευκό, έχει ήδη μια νίκη να επιδείξει επί του συλλόγου της Αθήνας. Οι αγώνες διεξάγονται στα γήπεδα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ουζουνίδη- Γκουτσίδη στη Μεσσούνη.

Ο κ. Πεταλωτής, αν και ανήκει σ’ αυτούς που δεν παίζουν ποδόσφαιρο, ήταν από αυτούς που στήριξαν και υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για την ανάληψη του 19ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, βλέποντας όσους συμμετείχαν σε αγώνες να επιστέφουν ενθουσιασμένοι και παρατηρώντας τη δυναμική της ανερχόμενης ομάδας τους. «Στο δικηγορικό πρωτάθλημα παίζονται δημόσιες σχέσεις, ένα παιχνίδι άμιλλας και ήθους» σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, μιλώντας στη συνέχεια για την επιτυχή διοργάνωση της 4ης Ολομέλειας των προέδρων των ΛΕΑΔ. «Ο ΛΕΑΔ της Ροδόπης είναι από τους ισχυρότερους πανελληνίως και τα ταμεία του ένα από τα ευπορότερα».

Στόχος της διοργάνωσης, πέρα από το κύπελλο, το να γνωρίσουν την περιοχή μας με άλλο μάτι 500 άτομα από όλη την Ελλάδα, να αλλάξουν τη μέχρι τώρα διαμορφωμένη εικόνα, να αντιληφθούν τη δυναμική του πανεπιστημίου, καθώς και της βιομηχανικής περιοχής.

«Έχουμε ελκυστική περιοχή, το διαπίστωσαν ήδη αυτές τις δύο μέρες οι καλεσμένοι» μετέφερε ο κ. Πεταλωτής, υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες και οι άνθρωποι είναι ανώτεροι «αρκεί να το κατανοήσουμε και να το εκφράσουμε προς τα έξω», ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους φορείς που συνετέλεσαν στη διοργάνωση, με έμφαση στο δήμαρχο Κομοτηνής και ακολούθως τον περιφερειάρχη, το νομάρχη Ροδόπης, τον πρόεδρο της Διευρυμένης, τους δημάρχους Ιάσμου, Αιγείρου και Σαπών, και ιδιαίτερα το δήμαρχο Μαρώνειας, καθώς και τον ταξίαρχο.

Το ραντεβού των 8 καλύτερων

Ο κ. Χατζηνέστωρος σημείωσε ότι η πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης υπερίσχυσε αυτής του συλλόγου των Σερρών λόγω αρτιότητας. «Συμμετέχοντας σε αγώνες αντιληφθήκαμε ότι οι συνάδελφοι που έρχονταν εδώ δεν γνώριζαν την περιοχή, περίμεναν να συναντήσουν τζαμιά, χαμόσπιτα και φερετζέδες» ήταν το παράδειγμα που έφερε συμπληρώνοντας: «Όταν τους ξεναγούσαμε αντιληφθήκαμε ότι η έκπληξή τους ήταν μεγάλη, ευχάριστη, γι’ αυτό και θέλαμε να δείξουμε αυτή την Κομοτηνή, διοργανώνοντας την τελική φάση του πρωταθλήματος». Εξήγησε ότι στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι 8 καλύτερες ομάδες της χώρας, χωρισμένες σε δύο ομίλους. Από τις 4 που θα επιλεγούν θα γίνουν οι αγώνες για να αναδειχθεί ο τελικός νικητής. Ο κ. Χατζηνέστωρος ενημέρωσε ότι η ομάδα της Ροδόπης αποτελείται από δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους δικαιοσύνης, άτομα επιλεγμένα για το ήθος και την ψυχραιμία τους.

«Προσπαθούμε να δώσουμε μια κοινωνική υφή σ’ αυτό το πρωτάθλημα, να αποτελεί κοινωνικό γεγονός για τη διοργανώτρια πόλη» υποστήριξε ο κ. Χατζηνέστωρος δίνοντας τη σύνθεση της ομάδας, της οποίας είναι και ο αρχηγός: Απόστολος Χατζηνέστωρος, Άγγελος Νεστορίδης, Άλκης Φουντουκίδης, Γιάννης Ίτσας, Στράτος Οικονόμου.

Ασκούμενοι δικηγόροι είναι ο Κώστας Δαλματζής και ο Γιώργος Τάσιος. Συμμετέχει ο Κώστας Θέμελης ως δημόσιος υπάλληλος και από υπαλλήλους της δικαιοσύνης οι: Νίκος Ιωσηφίδης, Γιάννης Πουρλιάκας, Ράκης Παπάζογλου, Σάκης Λαφτσής, Βάιος Μοσχάκης και Παναγιώτης Τσολάκης.

Στον πρώτο αγώνα με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κέρδισαν με 3-1.

Τόνισε επίσης το ρόλο της κερκίδας για να εμψυχώνει τους παίκτες.

Οι «ανασφάλειες» των δικηγόρων

Από τα αθλητικά η συζήτηση πέρασε στα ασφαλιστικά των δικηγόρων και στο ρόλο του ΛΕΑΔ, που είναι η διάδοχη κατάσταση του Ταμείου Προνοίας των δικηγόρων, όπως ο κ. Κυριαζής μετέφερε. «Θεσπίσαμε την άτυπη Ολομέλεια προέδρων των ΛΕΑΔ που συνεδρίασε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και στη συνέχεια στην Πάτρα, τη Λάρισα και φέτος θα συνεδριάσει στην Κομοτηνή». Το μέλημα του ταμείου είναι η παροχή εφάπαξ σε κάθε δικηγόρο που λαμβάνει τη σύνταξή του, αλλά και άλλες δράσεις, όπως κατασκηνώσεις, εκδηλώσεις.

Στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Ξενία θα ξεκινήσει η 4η Ολομέλεια των προέδρων των ΛΕΑΔ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 10.00 το βράδυ.

Το πρωί του Σαββάτου οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στο αρχαιολογικό και στο εκκλησιαστικό μουσείο και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τετραήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Η κ. Αποστολίδου παρουσίασε τις θεματικές της Ολομέλειας, που άπτονται των ιδιαίτερων προβλημάτων των δικηγόρων, όπως και το βασικό τους στόχο, που είναι η εναρμόνιση των ΛΕΑΔ, κατά συνέπεια και των εφάπαξ παροχών.

«Να δείξουμε την καλή και φιλόξενη εικόνα των Θρακιωτών» κάλεσε τα μέλη και τους ντόπιους η κ. Αποστολίδου. Κλείνοντας, ο κ. Πεταλωτής ανακοίνωσε τις πλούσιες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, όπως των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, κ.κ. Παξινού και Παπαδόπουλου.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.