«Τα προβληματα της νεολαιας θα τα λυσει η ιδια η νεολαια»

Οι Οικονομικο-πολιτικές εξελίξεις στον τόπο, οι πυρκαγιές που οδηγούν στην οικολογική καταστροφή, καθώς και η στάση των μεγάλων κομμάτων σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος περί των δασών ήταν μερικά από τα θέματα που παρουσιάστηκαν κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου της Νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο νομό μας.

«Ουσιαστικά η στάση της κυβέρνησης οδήγησε στη δημιουργία της σημερινής κατάστασης με τις πυρκαγιές», ανέφερε ο Γιώργος Σπυρόπουλος, μέλος της Νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο οποίος υπενθύμισε τη γνωστή στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την οικολογία που είναι «κατά της αναθεώρησης του άρθρου 24».

Επίσης, έγινε αναφορά στις ασύμμετρες απειλές όπου τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον σκορπώντας φοβία περί τρομοκρατίας και ξένων απειλών».

Αντίστοιχα παραδείγματα υπήρξαν και στο θέμα της παιδείας την περίοδο που η παιδεία ήταν στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων, για την οποία οι νεολαίοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόνισαν ότι «οι τότε κυβερνώντες δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά με τα θέματα της παιδείας αλλά με τους κουκουλοφόρους».

Ο Ηλίας Σιούτας, επίσης μέλος της Νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την πλευρά του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι νεολαίοι πλέον συμμετέχουν στην πολιτική και ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απ’ την πλευρά του θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχιστεί αυτό». Συνεχίζοντας ο κ. Σιούτας σημείωσε επίσης ότι η νεολαία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την διοργάνωση συγκεντρώσεων στην κεντρική πλατεία της πόλης με διάφορα θέματα όπως εργασιακά, παιδείας και μεταναστών. «Το δικαίωμα και η υποχρέωση της νεολαίας να μπει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο είναι αυτονόητο. Αυτές οι εκλογές παρουσιάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να κάνουν τους νέους και τις νέες επίκεντρο της πολιτικής κουβέντας, μ’ έναν τρόπο τελείως διαφορετικό απ’ ότι γίνεται σήμερα. Σήμερα βλέπουμε νεολαίες μαζικών πολιτικών κομμάτων να είναι οργανωτικά υπαρκτές αλλά πολιτικά ανύπαρκτες. Να μην έχουν καμία δράση, καμία παρουσία παρά μόνο να φροντίζουν στην αναπαραγωγή υποψήφιων βουλευτών ή κομματαρχών. Εμείς θέλουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Τα προβλήματα της νεολαίας δεν θα τα λύσει κανένα κόμμα. Τα προβλήματα της νεολαίας θα τα λύσει η ίδια η νεολαία με αλληλεγγύη, με συμμετοχή, με επαγρύπνηση, με ριζοσπαστική δράση», τόνισε ο κ. Σιούτας ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα προς τις υπόλοιπες πολιτικές νεολαίες «να εμφανιστούν στον προεκλογικό χάρτη» προκειμένου να ξεκινήσει μια ώριμη κουβέντα πάνω στα ζητήματα που προαναφέρθηκαν.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στα θέματα της μειονότητας τονίζοντας ότι «οι νέοι και οι νέες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο χώρος τον οποίο εκπροσωπούμε ήταν ο μόνος πολιτικός και κοινωνικός χώρος που εμφανίστηκε στο χώρο της Τούρκικης Νεολαίας, ένα χώρο ο οποίος ακόμα και τώρα είναι επίδικο το πώς χαρακτηρίζεται. Μαζί μ’ αυτό τον χώρο ανακύπτει ένα σημαντικό ζήτημα το πώς χαρακτηρίζεται ένα κομμάτι της νεολαίας. Είναι καιρός η νεολαία να επιβάλλει να ανοίξουν αυτές οι συζητήσεις».

Κλείνοντας, ενημέρωσε ότι την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Κομοτηνή ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος θα μιλήσει στις 20:30 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.