Τα πρωτα χιονια εκαναν την εμφανιση τους στην ορεινη Ροδοπη

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Αρριανών, σε επιφυλακή ο μηχανισμός της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Και εκεί που πολλοί έκαναν λόγο για «ελαφρύ» χειμώνα, τα πρώτα χιόνια έκαναν χθες την εμφάνισή τους κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με πολλαπλά προβλήματα σε πολλές των περιπτώσεων.
 
Η Κομοτηνή, μπορεί να μην «φόρεσε» τα λευκά της, παρά την ανεπαίσθητη χιονόπτωση από το μεσημέρι και μετά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η ορεινή ωστόσο Ροδόπη, σε οικισμούς κυρίως του Δήμου Αρριανών, μας χάρισε πολύ όμορφες εικόνες από χιονισμένα τοπία.
 
Συγκεκριμένα τα πρώτα χιόνια, έκαναν για τα καλά την εμφάνισή τους, στους οικισμούς του Κέχρου, της Ραγάδας, της Χλόης, της Εσοχής, της Μυρτίσκης, της Κερασιάς και της Άνω Βυρσινής, ενώ με απόφαση του Δημάρχου, τα σχολεία του Δήμου Αρριανών δεν λειτούργησαν.
 
Άμεση ήταν και η κινητοποίηση από πλευράς της αντιπεριφέρειας όπου από τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα και με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, εφοδίασαν με επαρκείς ποσότητες αλατιού τους κατά τόπους δήμους, ενώ όπου χρειάστηκε εστάλησαν και εκχιονιστικά μηχανήματα.
 

Παρά την κακοκαιρία, αλλά και την χιονόπτωση, σύμφωνα και με τον κ. Τσαλικίδη δεν υπήρξαν προβλήματα, πέραν από κάποιες μικρές υλικές ζημιές, σε περιοχές ωστόσο εκτός του αστικού ιστού, παρόλα αυτά τα μηχανήματα και τα συνεργία της Περιφέρειας παρέμειναν σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαζόταν η παρέμβασή τους.
 
Δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων εξέδωσε και η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο οποίο επεσήμαναν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και να τηρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλούς οδήγησης.
 
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη, προβλέπεται καλυτέρευση του καιρού, και συγκεκριμένα ηλιοφάνεια, με ανέμους της τάξεως των 5 μποφόρ και την θερμοκρασία να αγγίζει έως και τον 1 βαθμό κελσίου. Το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει μετά το μεσημέρι με σποραδική συννεφιά, και πτώση της θερμοκρασία στους -1 βαθμούς κελσίου.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.