Τα πρωτα 1.000 ευρω μπηκαν στον «κουμπαρα» του Αρχαιου Θεατρου της Μαρωνειας

Η Άρτεμις Τσολάκη έτυχε το φλουρί του Σωματείου «Διάζωμα» και «άνοιξε» τον κουμπαρά του αρχαίου θεάτρου της Ροδόπης - Στο πλαίσιο της δράσης «Υιοθετήστε ένα αρχαίο θέατρο»

Η χρονιά του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας φαίνεται πως είναι το 2017 για το Σωματείο «Διάζωμα» καθώς πέραν της προετοιμασίας που βρίσκεται εν εξελίξει για την πραγματοποίηση  της Γενικής Συνέλευσης του έτους, καλώς εχόντων των πραγμάτων , τον προσεχή Σεπτέμβριο σε αυτό, το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας απέκτησε προσφάτως και τον δικό του κουμπαρά.

Συγκεκριμένα το μέλος του «Διαζώματος» κ. Άρτεμις Τσολάκη, παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του «Διαζώματος» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα και μάλιστα ήταν αυτή που έτυχε το φλουρί, το οποίο «μεταφράστηκε» στο ποσό των 1.000 ευρώ που είχε στην διάθεσή της, για να τα καταθέσει στον κουμπαρά οποιουδήποτε αρχαίου θεάτρου ανά την Ελλάδα επιθυμεί.

Η κ. Άρτεμις Τσολάκη, όχι απλά επέλεξε να καταθέσει το ποσό των 1.000 ευρώ στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, αλλά η κίνησή της αυτή αποτέλεσε και το «άνοιγμα» του κουμπαρά του Αρχαίου Θεάτρου της περιοχής μας, καθότι μέχρι τώρα δεν είχε.

Ο θεσμός των «κουμπαράδων» που έχει ξεκινήσει το «Διάζωμα», αφορά στη δημιουργία ενός ξεχωριστού τραπεζικού λογαριασμού για κάθε αρχαίο θέατρο της χώρας, «έναν κουμπαρά», στον οποίο ο κάθε πολίτης, ανάλογα με τις δυνατότητές του θα μπορεί να συνεισφέρει τον οβολό του για τη μελέτη, την ανασκαφή, τη συντήρηση, την αποκατάσταση και τη λειτουργική ένταξη των αρχαίων θεάτρων στην καθημερινότητά μας.

Μέχρι στιγμής τον δικό τους «κουμπαρά» έχουν αποκτήσει, περισσότερα από 60 αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα, με το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας να είναι το 61ο, ενώ το συνολικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην  ιστοσελίδα του «Διαζώματος» ανέρχεται στις 724.979, 17 ευρώ.

Την πίτα του «Διαζώματος» έκοψε ο πρόεδρος του κ. Σταύρος Μπένος, δια χειρός του οποίου μάλιστα η κ. Τσολάκη παρέλαβε και το ποσό των 1.000 ευρώ για τον κουμπαρά του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας. 

Άρτεμις Τσολάκη «Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας στην προώθηση και την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής μας» 

Η ίδια μιλώντας στον «ΠτΘ»  υπογράμμισε πως επέλεξε το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, τόσο «διότι μέχρι στιγμής δεν είχε τον δικό του κουμπαρά όσο και γιατί αποτελεί το μοναδικό διασωζόμενο αρχαίο θέατρο της περιοχής μας. Ένας χώρος που μας κάνει υπερήφανους, μας φέρνει σε επαφή με την ιστορία μας και φυσικά αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να λειτουργήσει με πολλαπλούς τρόπους ωφέλιμα για την περιοχή μας, από τον τουρισμό μέχρι και την παιδεία μας».

Κλείνοντας η κ. Τσολάκη κάλεσε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, και όχι μόνο, να  συμβάλει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το «Διάζωμα», ενισχύοντας τον κουμπαρά του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας, μέσω της διαδικτυακής σελίδας του οργανισμού στο www.diazoma.gr, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξη για την επιτυχή υλοποίηση της Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού τον προσεχή Σεπτέμβριο στην περιοχή μας,  που αποτελεί όπως τόνισε δείγμα της «πίστης» των μελών του οργανισμού στην αξία και την δυναμική των μνημείων της περιοχής, στην προώθηση και την ανάδειξη των οποίων «πρέπει να συμβάλουμε όλοι μας»  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.