«Τα παιδια ζωγραφιζουν το περιβαλλον»

Με παιδικές παρουσίες που είναι πάντα ευχάριστες γέμισε το Άλσος Αγίας Παρασκευής την προηγούμενη βδομάδα, στα πλαίσια της εκδήλωσης με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν το περιβάλλον» όπου τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα από τις δημιουργίες τους που έφτιαξαν με πολύ μεράκι και διάθεση.

Με μεγάλη χαρά και αφοσίωση τα παιδιά δημιούργησαν πάνω στις δραστηριότητες, όπως κορνίζες με χαρτόνι και φυσικά υλικά από τη θάλασσα, όπως άμμος και κοχύλια. Επίσης, από κορμούς δέντρων έφτιαξαν μικρά κηροπήγια με ρεσό και με φυσικά υλικά, όπως τα φιστίκια, τα σπόρια, η θάβα που τα κόλλησαν επάνω τους. Ζωγραφιές πάνω στις γλάστρες και λουλούδια φυτεμένα μέσα σ’ αυτές είναι ένας όμορφος συνδυασμός που σχεδίασαν τα παιδιά. Επίσης, έκοψαν μικρά δεντράκια που επάνω τους έγραψαν για το περιβάλλον.

«Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής συμμετέχουν στην πρωτοβουλία της Αντιδημαρχείας Περιβάλλοντος για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών έχουν φτιάξει δραστηριότητες με φυσικά υλικά, όπως κοχύλια, χαρτόνια, σπόρια και διάφορα άλλα υλικά από τη φύση», δήλωσε η Μαρία Μερέτη, εργαζόμενη στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής, τονίζοντας ότι «θέλουμε κι εμείς με το δικό μας τρόπο να περάσουμε ένα μήνυμα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιήσουμε μ’ αυτό τον τρόπο τα παιδιά».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.