Τα παιδια ομορφυναν τον ποδηλατοδρομο

Με σήμανση του ποδηλατόδρομου ξεκίνησαν οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας στην Κομοτηνή

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας στην Κομοτηνή, με τους μικρούς μαθητές του 2ου παιδικού σταθμού Κομοτηνής να παίρνουν την υπόθεση του ποδηλατόδρομου κυριολεκτικά… στα χέρια τους.
 
Έτσι στην είσοδο του ποδηλατοδρόμου στη οδό Νικολάου Ζωίδη, μπροστά από το κτίριο που στεγάζει σήμερα τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε δράση υπό τον τίτλο «Ομορφαίνουμε τον Ποδηλατοδρόμο».
 

Οι On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον 2ο Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής και το εικαστικό εργαστήρι Artio με υπεύθυνο τον κ. Ορέστη Λαζό τοποθέτησαν σήμανση στον ποδηλατόδρομο, βάφοντας ένα μικρό ποδήλατο σε κάθε «λωρίδα» του ποδηλατοδρόμου.
 
Αυτό έγινε με τη χρήση μιας «μήτρας» την οποία χρησιμοποιούσαν τα παιδιά για να βάφουν με κίτρινο σπρέι το σήμα του ποδηλάτου.
 
Γονείς, παιδιά και μέλη του συλλόγου, με ή χωρίς ποδήλατο, συμμετείχαν στη δράση καθοδηγώντας και βοηθώντας τους μικρούς ποδηλάτες, που όπως φάνηκε ξεκίνησαν με πολύ ενθουσιασμό τη βαφή του ποδηλατοδρόμου.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε διανομή έντυπου για τη σωστή χρήση του ποδηλατόδρομου, τόσο αυτού που βρίσκεται επί των οδών Νικολάου Ζωίδη και Αποστόλου Σούζου, όσο και αυτού επί των οδών Ορφέως και Δημοκρίτου.
 

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας γίνονται με την σύμπραξη του Δήμου Κομοτηνής, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, του Ποδηλατικού Συλλόγου Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας», των On Bikes – Ποδηλάτες Κομοτηνής και του Συλλόγου Αδιορίστων Επιστημόνων Φυσικής Αγωγής (ΣΑΕΦΑ), και έχουν σαν στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη μας.
 
Οι δράσεις συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 18:00, όταν και από την Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής θα ξεκινήσει η πολιτιστική ποδηλατοβόλτα «Γυρίζω…Γνωρίζω την Πόλη μου…Ποδηλατώντας», με τους On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής, να «γυρίζουν» τα μνημεία της Κομοτηνής με τα ποδήλατά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.