Τα παιδια γνωριζουν το Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Μέσα από το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε η ΠΕ Ροδόπης με θεματική των Χριστουγέννων

Να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο κέντρο πολιτισμού που αποτελεί το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής τόσο για την πόλη όσο και για όλη τη Θράκη, κατάφερε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ με το θεματικό κύκλο των Χριστουγέννων, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
 
Το Παιδικό Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την ΠΕ Ροδόπης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, εμπνεόμενη από τη μαγεία και το πνεύμα της εορταστικής περιόδου, στοχεύοντας στην ανάδειξη της πολιτιστικής δημιουργίας μέσα από ένα ταξίδι δημιουργικής έκφρασης και ανάπτυξης καλλιτεχνικών δεξιοτήτων σχεδιασμένο για παιδιά.

Έτσι την Κυριακή παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρική παράστασης για μικρούς και μεγάλους «Το παραμύθι της μουσικής» της Βασιλικής Νευροκοπλή, και τη Δευτέρα οι μουσικές «Χριστουγεννιάτικες νότες» από κουαρτέτο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, ενώ και τις δύο μέρες στο φουαγιέ του Μεγάρου πραγματοποιήθηκε μαθητική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Santa..Χρώματα», από 8 σχολεία της Ροδόπης.

Σε αυτή την έκθεση, που διοργανώθηκε με την βοήθεια της Σχολής Ζωγραφικής «Καλλιτεχνία» παρουσιάστηκαν διάφορες δημιουργίες των παιδιών σχετικές με τα Χριστούγεννα, με τα σχολεία να βραβεύονται για τη συμμετοχή τους στο τέλος του Φεστιβάλ.
 
Στην έκθεση συμμετείχαν μαθητές του 2ου, του 4ου, του 6ου του 7ου του 8ου του 10ου του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρου.

Εκδηλώσεις, δραστηριότητες και συνεργασία

«Αυτό το διήμερο φεστιβάλ μας γέμισε χαρά και δημιούργησε εκδηλώσεις, δραστηριότητες και συνεργασία, δημιουργώντας ένα εορταστικό κλίμα», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, που εξήγησε πως το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί συνέχεια του 1ου Φεστιβάλ «Καλωσήρθες καλοκαίρι».

Έτσι ολοκληρώθηκε μια θεματική ενότητα πολιτισμού και παιδείας με επίκεντρο το παιδί, «Το παιδί δίνοντας σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το κορυφαίο κέντρο πολιτισμού της Περιφέρειας, το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.