«Τα οραματα δε γεννιουνται για να πεθανουν»!

Μπροστά σ’ ένα ένθερμο κοινό ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Σταμάτης Μαρούδας πραγματοποίησε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Ο συνδυασμός «Αναγέννηση Κομοτηνής» συγκέντρωσε τέτοιο αριθμό κόσμου που ο επικεφαλής του, κ. Μαρούδας, ανέβηκε στο βήμα για τον καθιερωμένο χαιρετισμό με χαμόγελο και δυναμική νικητή. Στελέχη του συνδυασμού, συνεργάτες της κλινικής που διευθύνει αλλά και στενοί του φίλοι έδωσαν το παρόν και του ευχήθηκαν «καλή δύναμη» στον εκλογικό αγώνα, όπως είθισται σε εγκαίνια. Το παρόν στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου έδωσαν η οικογένειά του, η σύζυγος Χρύσα Ηλιού και τα δύο τους παιδιά Μαριέττα και Αλέξανδρος. Άνετος και αστειευόμενος με τους ανθρώπους που τον παρακολουθούσαν καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του θέλησε να περάσει τα δικά του πολιτικά μηνύματα και τα δικά του οράματα.

Την άποψή του για την τοπική αυτοδιοίκηση, για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί και να κινείται με κυρίαρχο στόχο το συμφέρον των πολιτών μετέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού Σταμάτης Μαρούδας. «Η τοπική αυτοδιοίκηση πορεύεται κουβαλώντας τα δεσμά του κρατικού παρεμβατισμού και της κομματικής χειραγώγησης. Από την στιγμή που αυτοί που την υπηρετούν έχουν αποκτήσει συνείδηση κρατικής παρεμβατικότητας και επαγγελματισμού της πολιτικής χάθηκε το όραμα μιας άλλης τοπικής αυτοδιοίκησης. Χάθηκε η διάθεση για ρήξη και διεκδίκηση, η δύναμη να σπάσουμε το πλαίσιο υποταγής που προβλέπει ο συγκεντρωτισμός του δικομματισμού». Συνεχίζοντας τόνισε ότι «τα οράματα δεν γεννιούνται για να πεθάνουν, αλλά ζουν για να τροφοδοτούν το είναι μας, την ψυχή μας με ελπίδα και πίστη, ότι μπορούμε να χτίσουμε ένα καλλίτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε μια σχέση ευθύνης και εμπιστοσύνης. Να δηλώσουμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε μια πόλη όπως την ονειρεύτηκαν οι γονείς μας, να φτιάξουμε την Κομοτηνή την πιο ανθρώπινη πόλη στην χώρα, την πόλη της αγάπης, της Ειρήνης, την πόλη που οι διαφορές της είναι λουλούδια που ανθίζουν».

Το ύψος της φωνής του δυνάμωσε όταν έκανε λόγο για πιέσεις που δέχεται ο απλός πολίτης. «Ξέρω ότι αυτές τις μέρες δέχεστε πιέσεις, εκβιασμούς, απειλές, μπόλικη λάσπη, αλλά ξέρω ακόμα καλλίτερα ότι αυτοί που απειλούν, πιέζουν, εκβιάζουν και λασπώνουν ενδόμυχα τρέμουν τη δύναμη της λαϊκής βούλησης. Εντάσεις και άσκοπες αντιπαραθέσεις ή πολιτικές παραφιλολογίες βοηθούν αυτούς που ψαρεύουν σε θολά νερά. Όσοι έχουν κατά νου πολώσεις του τοπικού πολιτικού κλίματος θα απογοητευτούν, γιατί οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν με αντιπαράθεση ιδεών και προγραμμάτων και όχι με κοκορομαχίες αφισοκολλητών. Δεν θα γίνω νεκροθάφτης των ονείρων μας, και επειδή διάφορα φερέφωνα έχουν αρχίσει το ανίερο λασπώδες έργο τους δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα των αφεντικών τους που επιδίδονται σε παραπολιτικά αποπροσανατολιστικά τερτίπια».

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στο πρόγραμμα του συνδυασμού του εστιάζοντας στα σύγχρονα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα όπως ανεργία, εισόδημα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, συντάξεις που πρέπει να είναι αξιοπρεπείς, εργασιακές σχέσεις που πρέπει να είναι σταθερές στο 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, υγεία και παιδεία που πρέπει να είναι δωρεάν και δημόσια. Κατόπιν αναφέρθηκε στα έργα που πρέπει να γίνουν και αφορούν, «έργα υποδομής όπως ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων και λυμάτων, αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Κικιδίου, Τυχηρού, Κάλχαντος, Στυλαρίου, Παραδημής, Κρανοβουνίων, Θρυλορίου και όλων των υπόλοιπων οικισμών, που εκτός από την ποιότητα έχουν και πρόβλημα μόνιμης παροχής τους θερινούς μήνες. • Αξιοποίηση των οικοπέδων του Δήμου με κατασκευή δημοτικών κατοικιών και παραχώρηση σε νέα ζευγάρια, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς με ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο. • Διαχείριση απορριμμάτων με ουσιαστικά μέτρα και πρακτικές για μείωση της ποσότητας, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και αξιοποίησή τους πριν φτάσουμε στην ταφή των υπολειμμάτων. Δωρεάν μελέτη και επιδότηση της δαπάνης συντήρησης των κτιρίων του ιστορικού κέντρου με ειδικές προδιαγραφές, με τη βοήθεια διαφορών προγραμμάτων της Ε.Ε. • Αναμόρφωση και αναβάθμιση του μεγάλου και του μικρού πάρκου ώστε συγχρόνως να προβληθεί και αξιοποιηθεί και το Aρχαιολογικό Mουσείο μας. • Μόνιμες εγκαταστάσεις στη Λαϊκή αγορά, με χώρους εξυπηρέτησης των δημοτών και την απαραίτητη συμμετοχή των επαγγελματιών της πόλης μας. • Βελτίωση του υπάρχοντος φυτωρίου δένδρων, θάμνων και καλλωπιστικών φυτών και διπλασιασμός του πρασίνου στην πόλη και τους οικισμούς.

• Δημιουργία σχολής πολιτισμού σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δημιουργία δημοτικής μουσικής σχολής και ωδείου. • Καθορισμός χώρου ελεγχόμενος υγειονομικά, για τα απορρίμματα, μπάζα και απόβλητα».

«Ο συνδυασμός «Αναγέννηση Κομοτηνής» θα εργασθεί για την εξάλειψη των διακρίσεων και τον αποκλεισμό για όλους όσους ζουν στο Δήμο για το δικαίωμα στην διαφορά, για μια ανοιχτή πολυπολιτισμική κοινωνία, για οικονομική και κοινωνική ασφάλεια για όλους, για αναζωογόνηση της αλληλεγγύης. Οι πολιτισμικές διαφορές, η γλώσσα, η θρησκεία, η καταγωγή είναι πλούτος και όχι απειλή. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε ανεξάρτητοι από συμφέροντα οικονομικά, κομματικά, συντεχνιακά και πελατειακά» τόνισε ο κ. Μαρούδας.

Νίκος Αρβανιτίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.