«Τα ονειρα μυριζουν ταμπακο»

Το τρίτο συγγραφικό εγχείρημα της Μαρωνίτισσας Σωτηρίας Περβανά - Παρουσιάζεται στην Κομοτηνή την Τρίτη 19 Ιανουαρίου

«Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο» τιτλοφορείται το τελευταίο συγγραφικό εγχείρημα της Μαρωνίτισσας Σωτηρίας Περβανά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Το βιβλίο πρόκειται να παρουσιαστεί στην Κομοτηνή από τον εκδοτικό οίκο και τα βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης» με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών Κομοτηνής και του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης στο ισόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων (αίθουσα «Μουντρούμ Βαρώς») την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στις 19.30.
 
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, φιλόλογος, Άση Κιούρα, συγγραφέας και Φωτεινή Ναούμ, συγγραφέας.
 
Παράλληλα αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι Τούλα Καρδίμη, φιλόλογος, Γεώργιος Κωστάκης, φιλόλογος και Βασίλης Φαρασόπουλος. 

Η Σωτηρία Περβανά…

Η Σωτηρία Περβανά γεννήθηκε στην Μαρώνεια της Κομοτηνής. Σπούδασε προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Ασχολείται με το γράψιμο από νεαρή ηλικία. Εκτός από το «Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο» έχει υπογράψει άλλα δύο βιβλία, το «Άργησες Μόνο μια Ζωή» είναι το πρώτο της βιβλίο και το «Στην άκρη του νήματος».

…και «Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο»

Η μεγάλη αυτοκρατορία των πέντε θαλασσών και των δύο ηπείρων πνίγεται από τους μαύρους καπνούς και τα ματωμένα νερά της Σμύρνης. Ο ξενιτεμός οδηγεί τη Σμυρνιά Πολύμνια με το ασαράντιστο λεχούδι της στη Θράκη. Η Κορνηλία ενηλικιώνεται μέσα στη δίνη των γεγονότων της οικονομικής πτώχευσης των αρχών της δεκαετίας του 1930, της δικτατορίας του Μεταξά, της βουλγαρικής κατοχής και του Εμφύλιου πολέμου, του οποίου ο απόηχος φτάνει στα χώματα της Θράκης που μυρίζουν ταμπάκο…

Η πορεία μιας ισχυρής οικογένειας, που εμπλέκεται στον αγώνα των ανταρτών και μένει χωρίς προστάτη και πόρους, εξελίσσεται παράλληλα με τις σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας του 20ού αιώνα.

Η Κορνηλία παίρνει στα χέρια της τη μοίρα της οικογένειάς της, γίνεται προστάτης και κηδεμόνας, καταφέρνει να βγει μέσα από λαίλαπες δυνατότερη κάθε φορά και, πιο αποφασισμένη από ποτέ, να ξαναδημιουργήσει την περιουσία που σπαταλήθηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση. Κατορθώνει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία σιγαρέτων. Όμως, ένας φόνος από το παρελθόν επιστρέφει στις μνήμες και απειλεί να γκρεμίσει το έργο της ζωής της.
Το βιβλίο βασίζεται σε μαρτυρίες και πραγματικά γεγονότα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.