Τα νεα μετρα του Προυπολογισμου «παγωσαν» τη Shelman

Άκαρπες οι δύο πρώτες δημοπρασίες για την πώληση, που θα σήμαινε την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Κομοτηνή

Άκαρπες απέβησαν, σύμφωνα με τον συνήγορο των εργαζομένων της Shelman κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, οι δύο πρώτες δημοπρασίες για την πώληση του σήματος και του εργοστασίου της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
 
Η πρώτη δημοπρασία ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Δεκεμβρίου, όμως δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος, με τη διαδικασία να επαναλαμβάνεται στις 12 Δεκεμβρίου με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.
 
Το ελάχιστο τίμημα ξεκινάει από τα 11,614 εκατ. ευρώ, ενώ αν για μια σειρά εβδομάδων συνεχιστεί η ανυπαρξία επενδυτικού ενδιαφέροντος, τότε ενδέχεται να αναπροσαρμοστεί το ελάχιστο αποδεκτό τίμημα προς τα κάτω.
 
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι μόλις πριν από ένα μήνα, όταν και είχε ανακοινωθεί ότι προχωράει η δημοπρασία του εργοστασίου, υπήρχε διάχυτη εντύπωση πως οι μακρόχρονες προσπάθειες των εργαζομένων για την επαναλειτουργία του εργοστασίου θα τελεσφορήσουν, με λόγο να γίνεται για τρεις επενδυτικές προτάσεις,  η μία από Έλληνα επιχειρηματία, η δεύτερη από ελβετικό fund και η τρίτη από εγχώριο επενδυτικό σχήμα.
 
Τελικά όμως αυτό το ενδιαφέρον δεν μεταφράστηκε σε κατάθεση πρότασης, τουλάχιστον προς το παρόν, κάτι που ο κ. Κυμπαρίδης απέδωσε στην ψήφιση στη βουλή του νέου Προϋπολογισμού, που περιέχει επιπλέον μέτρα 4 δις για το 2017, που θεωρεί πως ανακόπτουν κάθε αναπτυξιακή και επενδυτική προοπτική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.