Τα ναρκωτικα μας αφορουν ολους

Μια ποικίλη και πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τα ναρκωτικά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουλίου στις 8 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο στην Κομοτηνή.
Το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με την υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογώνων Ουσιών σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, διοργάνωσε μια συζήτηση-ομιλία και στη συνέχεια ανέλαβε την παρουσίαση θεατρικής παράστασης με έργο «Ο Δρόμος των άστεγων γατών» από τη θεατρική ομάδα του EROL GNAYDIN με τη συμμετοχή του καλλιτέχνη SONER ARICA.

 

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Υπερνομαρχία Ροδόπης – Έβρου, η Νομαρχία Κομοτηνής, ο Δήμος και το ΚΤΕΛ Κομοτηνής, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σουκράν Ραΐφ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής για την πολύτιμη βοήθειά του.

 

Μιλώντας για τους στόχους της εκδήλωσης και για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της η εμπνεύστριά της και πρόεδρος του Τμήματος Γυναικών του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης ανέφερε ότι «επειδή ακούγονται διάφορα για τις ναρκωτικές ουσίες μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι η μειονοτική οικογένεια είναι συντηρητική και πολύ δύσκολα τα παιδιά θα μπλέκονταν με αυτές τις ουσίες. Τα τελευταία όμως χρόνια βλέπουμε και ακούμε ότι και πολλά παιδιά νέα από την μειονότητα μπλέκονται με αυτές. Ήθελα να κάνω κάτι για τις οικογένειες, για όλους μας και ήθελα να απευθύνω μια πρόταση αφύπνισης εκ μέρους όλων των μελών του Τμήματος Γυναικών του Συλλόγου μας, ως μορφωμένες γυναίκες και κυρίως ως μητέρες».

 

Αφορμή για την απόφασή αυτή της κ. Ραΐφ στάθηκε η 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Το έργο που επιλέχθηκε να πλαισιώσει τη συζήτηση προέκυψε μετά από επιλογή μεταξύ δύο θεατρικών παραστάσεων και τελικά επιλέχθηκε το έργο «Ο δρόμος των άστεγων γατών». Πρόκειται για μια παράσταση που φέρνει στο σανίδι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια παρέα νέων ανθρώπων με τα ναρκωτικά, «πώς η ζωή σβήνει σιγά σιγά» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ραΐφ. «Κατά τη διάρκεια της παράστασης πολλοί ήταν αυτοί που συγκινήθηκαν και δάκρυσαν» είπε και μίλησε για περισσότερους από χίλιους θεατές που παρακολούθησαν την παράσταση, μεταξύ των οποίων και πολλά νέα παιδιά.

 

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Τούρκος πρόξενος και ο υποπρόξενος στην Κομοτηνή, ο αναπληρωτής Νομάρχη Κώστας Κατσιμίγας, οι αντινομάρχες Σιμπέλ Μουσταφάογλου, Μ. Δεβετζήογλου και Π. Γρηγορόπουλος, καθώς και πρόεδροι διαφόρων συλλόγων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.