Τα μελη της ΑΡΕΝ Κομοτηνης στο πλευρο των μεταναστων

Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησαν τα μέλη της Αριστερής Ενότητας Κομοτηνής, τα οποία από την Τρίτη 1 Απριλίου έως και σήμερα προχώρησαν στη συλλογή ρούχων, φαρμάκων και τροφίμων για τους μετανάστες του Κέντρου Κράτησης της Κομοτηνής, στο κέντρο της πλατείας Ειρήνης όπως επίσης και στο χώρο των σχολών του ΔΠΘ.

Από τις 11 το πρωί στο χώρο των σχολών αλλά και τέσσερις με εφτά το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης τα μέλη της ΑΡΕΝ θέλησαν να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους στους κρατούμενους του κέντρου, καθώς και να ενημερώσουν τους περαστικούς για τις απαράδεκτες όπως τις χαρακτηρίζουν συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα αυτά.

Μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Θέμης Μητσιόπουλος, φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ και μέλος της Αριστερής Ενότητας Κομοτηνής έκανε λόγο για μία πρωτοβουλία η οποία λαμβάνει χώρα «στο πλαίσιο της επίθεσης που δέχονται οι μετανάστες από την ακροδεξιά και ρατσιστική κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Όπως υπογράμμισε ο ίδιος «η κυβέρνηση έχει επιλέξει να στεγάζει τους μετανάστες μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης μη παρέχοντας τους τα απαραίτητα όπως φάρμακα και ρούχα. Εμείς επιδιώκουμε και την κατάργηση των κέντρων κράτησης, καθώς και να χτίσουμε μία επαφή με αυτά τα άτομα, να έρθουμε πιο κοντά, να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους και να καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο ώστε να εναντιωθεί σε όλο αυτό».

Απώτερος στόχος των μελών της ΑΡΕΝ σύμφωνα με τον κ. Μητσιόπουλο είναι «να δημιουργηθεί μία αντιρατσιστική πρωτοβουλία στο σύντομο μέλλον που να λαμβάνει σοβαρά τα ζητήματα αυτά και να δρα σε μόνιμη βάση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.