Τα ΚΑΠΗ της Κομοτηνης «πλεκουν αλληλεγγυη» για τα προσφυγοπουλα

Η πρωτότυπη δράση αλληλεγγύης ήρθε και στην Κομοτηνή

Η πρωτοβουλία «Πλέκουμε Αλληλεγγύη» ξεκίνησε από μια μικρή παρέα γυναικών στη Θεσσαλονίκη και εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα, αφού έχει ξεπεράσει τα 1000 μέλη μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες. Η πρωτοβουλία συγκεντρώνει σκουφάκια, κασκόλ, γάντια, κουβέρτες και ό,τι άλλο μπορεί να… πλέξει κανείς, για να ζεστάνει τα προσφυγόπουλα που έρχονται στη χώρα μας από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου, έχοντας μπροστά τους το δύσκολο ταξίδι προς τη βόρεια Ευρώπη.
 
Τη συμμετοχή τους στη πρωτοβουλία ανακοίνωσαν χθες το 1ο και 2ο  Κ.Α.Π.Η του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής (KE.ME.A) και παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα σε όσους συλλόγους ή πολίτες  της πόλης θέλουν να προσφέρουν πλέκοντας, να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες των Κ.Α.Π.Η στα τηλέφωνα 2531027702 στην κα Παπανικολάου Αναστασία – 1ο Κ.Α.Π.Η και 2531083981 στην κ. Ευσταθίου Κωνσταντινιά – 2ο Κ.Α.Π.Η.
 
Τα πλεκτά θα συγκεντρωθούν στο  1ο και 2ο  Κ.Α.Π.Η και θα προωθηθούν στο δίκτυο Θεσσαλονίκης στην υπεύθυνη συντονισμού για να αποσταλούν όπου χρειάζονται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.