Τα Ηπειρωτικα καλαντα ακουστηκαν για πρωτη φορα στο Αρχοντικο Σκουτερη

Τη νέα έδρα του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «ο Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων» - Εντός του 2016 ο τόμος για τους ηπειρώτες της Ροδόπης από τον Ιωάννη Σιδηρά

Τα παραδοσιακά Ηπειρώτικα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα ακούστηκαν στο αρχοντικό Σκουτέρη, την επίσημη πλέον έδρα του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «ο Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων» δια στόματος των μελών του.
 
Τα μέλη του Συλλόγου υποδέχτηκε στην ιστορική οικία του μεγάλου Ηπειρώτη ευεργέτη της Κομοτηνής, η οποία παραχωρήθηκε κατόπιν και της σχετικής επιθυμίας της κ. Κική Δίντσογλου- Σκουτέρη από το Δήμο Κομοτηνής στο σύλλογο Ηπειρωτών του νομού μας, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου.

«Σήμερα για πρώτη φορά έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα τα μέλη του Συλλόγου μας στη νέα μας έδρα» υπογράμμισε στις δηλώσεις της η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία ευχήθηκε με το νέο έτος ο ιστορικός αυτός χώρος να φιλοξενήσει πολλές και αξιόλογες εκδηλώσεις, ανακοινώνοντας μάλιστα «πως στο πλαίσιο των Ελευθερίων του 2016 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση εγκαινίων με κεντρικό ομιλητή τον Θεολόγο -Νομικό και Ιστορικό κ.Ιωάννη Σιδηρά, ο οποίος πρωτοστάτησε μαζί μας στην ανάδειξη της ιστορικής φλέβας του κτιρίου.»
 
Εντός του 2016 ή τις αρχές του 2017, όπως επεσήμανε και η ίδια, αναμένεται να εκδοθεί και ο τόμος του κ. Σιδηρά με όλο το ιστορικό αρχείο των Ηπειρωτών του Νομού Ροδόπης που κατέχει.
 
Όπως υπογράμμισε και ο ίδιος στις δηλώσεις του ο τόμος αυτός θα αποτελέσει τον «συνδετικό κρίκο στην ιστορία και την διαχρονική πορεία των ευάνδρων εκείνων απογόνων της παροικίας των Ηπειρωτών που διαπρέπουν στον τόπο μας, διατηρούν την παράδοση και τον πολιτισμό και ακόμα και σήμερα συνεχίζουν την ιστορική τους περπατησιά στη Θράκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.