“Τα γραμματα

Ξεκίνησε τη Δευτέρα, που μας πέρασε στον εξαιρετικό χώρο της Καπναποθήκης “Π” του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το τετράπτυχο εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο “Τα γράμματα στο Νομό Ροδόπης”, που διοργανώνουν στο πλαίσιο των “Γιορτών Παλιάς Πόλης 2003” στην Ξάνθη, το προαναφερθέν Ίδρυμα, το Κέντρο Μελέτης Θρακικού Λόγου, η εφημερίδα “Παρατηρητής της Θράκης” και το Βιβλιοπωλείο “Εκλογή”.

Τη Δευτέρα, συγκεκριμένα, άνοιξε στο κοινό η ομόθεμη έκθεση βιβλίου, που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο και σ’ αυτήν εκτίθενται εκδόσεις του Νομού Ροδόπης την τελευταία δεκαετία.

Τη Δευτέρα έγινε και η εισαγωγική της ενότητας εκδήλωση – διάλεξη από τη φιλόλογο και διευθύντρια του ΠτΘ Ξανθή Κατσαρή – Βαφειάδη με θέμα “Τα γράμματα στο Νομό Ροδόπης την τελευταία εικοσαετία”, η οποία και φιλοξενείται σήμερα στις σελίδες μας.

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πανδρευμένου: «Αθανασίου Διάκου – αδιέξοδος Β΄», το Σάββατο, 30 Αυγούστου, στις 8.00 μ.μ., στην Καπναποθήκη “Π”, οδού Καπνεργατών, παρουσία του συγγραφέα, με εισηγήτριες τη φιλόλογο Βίκυ Τριανταφυλλιά και την, επίσης, φιλόλογο – δημοτική σύμβουλο Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος και συνεργάτιδα του ΠτΘ Μαρία Αμπατζή και αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Φιλοποίμην Ανδρεάδης και Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Παρουσίαση του βιβλίου της Σεφαάτ Αχμέτ: «Εμβρίθειες μιας κελαρύζουσας ψυχής» τη Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., στη Σκηνή Νησάκι, Πινδάρου και Ορφέως, με εισηγητές τον ψυχίατρο, συγγραφέα και μεταφραστή Ιμπράμ Ονσούνογλου και το δημοσιογράφο και νομικό Δάμωνα Δαμιανό, παρουσία της ποιήτριας.

Ακολουθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Οι περιπέτειες του Μπρέγκα» και του έργου του Κομοτηναίου συγγραφέα Χρήστου Χαρτοματσίδη, την Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., στη Σκηνή Νησάκι, Πινδάρου και Ορφέως, από τη φιλόλογο Ξανθή Κατσαρή – Βαφειάδη, το θεολόγο και δημοσιογράφο Σταμάτη Σακελλίωνα, και του τελευταίου βιβλίου του συγγραφέα με τίτλο «Οι περιπέτειες του Μπρέγκα» από τη φιλόλογο κι επιμελήτρια εκδόσεων Αναστασία Χατζηνικολάου, παρουσία του συγγραφέα. Αποσπάσματα από το έργο του θα διαβάσει ο ηθοποιός Φιλοποίμην Ανδρεάδης.

Σημειωτέον ότι στην Ξάνθη αυτόν τον καιρό η πνευματική κίνηση είναι εξαίρετη αλλά και ο χώρος της Καπναποθήκης “Π”, όπου πολλά συναρπαστικά συμβαίνουν, το ίδιο. Επισκεφθείτε τη.

“Οι άνθρωποι” εξάλλου “δημιουργούν την ιστορία τους”.

Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.