«Τα γραμματα στο Νομο Ροδοπης»

Συνεχίστηκαν το Σάββατο που μας πέρασε στον εξαιρετικό χώρο της Καπναποθήκης «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, οι εκδηλώσεις με το γενικό τίτλο “Τα γράμματα στο Νομό Ροδόπης”, που διοργανώνουν στο πλαίσιο των “Γιορτών Παλιάς Πόλης 2003” στην Ξάνθη, το προαναφερθέν Ίδρυμα, το Κέντρο Μελέτης Θρακικού Λόγου, η εφημερίδα “Παρατηρητής της Θράκης” και το Βιβλιοπωλείο “Εκλογή”.

Σειρά το Σάββατο, 30 Αυγούστου, στις 8.00 μ.μ., είχε η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πανδρευμένου: «Αθανασίου Διάκου – αδιέξοδος Β΄», παρουσία του συγγραφέα, με εισηγήτριες τη φιλόλογο Βίκυ Τριανταφυλλιά και την, επίσης, φιλόλογο και συνεργάτιδα του ΠτΘ Μαρία Αμπατζή. Αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσαν οι ηθοποιοί Φιλοποίμην Ανδρεάδης και Μυρσίνη Λαντζουράκη.

Ακολουθεί αύριο Πέμπτη στις 8.30 μ.μ., στη Σκηνή Νησάκι, Πινδάρου και Ορφέως, η παρουσίαση του βιβλίου «Οι περιπέτειες του Μπρέγκα» και του σύνολου έργου του Κομοτηναίου συγγραφέα Χρήστου Χαρτοματσίδη, από τη φιλόλογο Ξανθή Κατσαρή – Βαφειάδη, το θεολόγο και δημοσιογράφο Σταμάτη Σακελλίωνα, και του τελευταίου βιβλίου του συγγραφέα με τίτλο «Οι περιπέτειες του Μπρέγκα» από τη φιλόλογο κι επιμελήτρια εκδόσεων Αναστασία Χατζηνικολάου, παρουσία του συγγραφέα. Αποσπάσματα από το έργο του θα διαβάσει ο ηθοποιός Φιλοποίμην Ανδρεάδης.

Στο ρυθμό των Γραμμάτων και της Ροδόπης, λοιπόν, η Ξάνθη, εν μέσω των Γιορτών της, αγκαλιάζοντας με ζέση ολόκληρη τη Θράκη.

Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.