Τα φεστιβαλ του καλοκαιριου

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε φεστιβάλ μετρά πλέον κάθε χρόνο η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που, άλλοτε πλούσια και σε καιρούς σαν και τον τωρινό συγκρατημένα, βάζουν σκοπό να διασκεδάσουν την έγνοια μας για το τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική πραγματικότητα, στη δύσκολη συγκυρία που περνά. Μπορεί η τέχνη να μην είναι πανάκεια πάντα, θα έπρεπε όμως, μια και οι των γραμμάτων πολύ εσιώπησαν μέσα από τα ΜΜΕ κι έλαμψαν δια της απουσίας τους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι αναφορές στην τέχνη ως σωσίβια λέμβος του χαρακτήρα και της βασανισμένης κουλτούρας μας τουλάχιστον…

 

Από την Καβάλα μέχρι τον Άρδα, με ενδιάμεσους σταθμούς τους Φιλίππους, τη Θάσο και την Κεραμωτή το καλοκαίρι μας υπόσχεται μια προσιτή τουλάχιστον διασκέδαση μια και πολλοί Έλληνες -και δη οι αποκομμένοι ομολογουμένως από τα καλοκαιρινά θέρετρα Βορειοελλαδίτες- θα το ξανασκεφτούν πριν κλείσουν διακοπές για φέτος το καλοκαίρι… Και η βενζίνη ακριβή, αλλά ελπίζουμε τουλάχιστον να μας αποζημιώσουν τα θεάματα στις κοντινές πόλεις…

 

Ο ΠτΘ κάθε Παρασκευή σας κρατά ενήμερους για το πολιτιστικό ημερολόγιο των εκδηλώσεων στα φεστιβάλ του καλοκαιριού της Βόρειας Ελλάδας ανά εβδομάδα. Εγκαινιάζει δε σήμερα μια πρωτοτυπία: μια σελίδα που μπορείτε να κόψετε και να έχετε μαζί σας στην περιδιάβασή σας στις σκηνές του καλοκαιριού του 2010!
Κόψτε την και… καλό πολιτιστικό καλοκαίρι!

• ΚΑΒΑΛΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΙ
Φεστιβάλ Φιλίππων 2010

5 Ιουλίου, Κάστρο, Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου
Συμμετέχουν: Χρήστος Θηβαίος, Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Γιάννης Κούτρας

ΒΟΡΡΑΣ των Θεόδωρου Γρηγοριάδη, Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, Σάκη Σερέφα, Μισέλ Φάις. Πέντε συγγραφείς με βόρεια καταγωγή συνυπάρχουν με ξεχωριστά κείμενα, γραμμένα ειδικά για τη συγκεκριμένη παράσταση. Πρόκειται για τον προσωπικό εσωτερικό βορρά του καθενός αλλά και για τις εμμονές και τους προβληματισμούς που θα μπορούσε που θα μπορούσε να προκαλέσει ένας τέτοιος γεωγραφικός προσανατολισμός.

• ΚΕΡΑΜΩΤΗ
10ο Φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα»

16 Ιουλίου Γλυκερία – Μελίνα Ασλανίδου – Γιώργος Λιανός
Τραγούδια-σταθμοί, τραγούδια που αγαπήσαμε και που έχουν μείνει αλώβητα στο χρόνο, υπόσχονται μία αξέχαστη συναυλία.

17 Ιουλίου Ελευθερία Αρβανιτάκη – Τάνια Τσανακλίδου
«Φέτος το καλοκαίρι ταξιδεύουμε παρέα. Παίρνουμε όπλο τα τραγούδια μας, συντρόφους μας οχτώ υπέροχους μουσικούς και με το νου και την καρδιά πάμε να βρούμε τους φίλους μας, να θυμηθούμε το όνειρο, αυτό που από παλιά μας ένωνε.»

18 Ιουλίου Μπάμπης Στόκας – Δημήτρης Σταρόβας – Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Τρεις ερμηνευτές – μουσικοί με δυνατότητες, που αρέσκονται να σπάνε τα στεγανά και να δημιουργούν προγράμματα που περιλαμβάνουν από παλιά λαϊκά του ’60 και του ’70 μέχρι σπουδαίες στιγμές του ελληνικού και ξένου ροκ.

Παράλληλες Εκδηλώσεις
Στις 16.07 το εργαστήρι “Άγριο Ξύλο” οργανώνει ένα εργαστήρι για παιδιά με τίτλο “Παρουσίαση, κατασκευή και εκμάθηση αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών”. Ώρα: 19.00. Στις 17.07 Τουρνουά Beach Tennis από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Επί Άμμου. Ώρα: 11.00. Στις 18.07 ο 11ος Θερινός Κολυμβητικός Αγώνας ΘΑΣΟΠΟΥΛΑ – ΚΕΡΑΜΩΤΗ από τον Σύλλογο Χειμερινών Κολυμβητών και Θαλάσσιων Αθλημάτων “H Θασοπούλα”. Ώρα: 11.00. Επίσης, το κουκλοθέατρο ΤΙΚ-ΝΙΚ παρουσιάζει την παράσταση “Αστείες Ιστορίες”. Ώρα: 11.00. Ακόμη, έκθεση φωτογραφίας από τον ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΒΑΛΑΣ και έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Συνανίδη με θέμα τη θάλασσα.

• ΘΑΣΟΣ
Φεστιβάλ Θάσου 2010

3 Ιουλίου -Αρχαία Τραγωδία- “ΤΡΩΑΔΕΣ” του Ευριπίδη από το Θέατρο του Νέου Κόσμου σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με την Λυδία Κονιόρδου. ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΤΡΟ ΘΑΣΟΥ.

9 Ιουλίου -Θέατρο- «ΑΟΡΙΣΤΟΣ» του Κων/νου Ν. Μπαμπίλα από τη «Θεατρική Συντροφιά Πτολεμαΐδας». ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ.

10 Ιουλίου -Κωμωδία- «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ» του Α. Σακελλάριου Σκηνοθεσία Παπαθανασίου- Ρέππας με τους Γ. Τσιμιτσέλης,Β. Ανδρίτσου, Π. Μπουσουλόπουλος.

• ΤΥΧΕΡΟ
8ο Φεστιβάλ Νεολαίας Δήμου Τυχερού

Με συμμετοχές που ξεπερνούν κάθε προσδοκία, με καλλιτεχνικές συναντήσεις απρόσμενες, όπου η ηλεκτρονική μουσική με τη Rock και την έντεχνη μουσική συνθέτουν ένα μοναδικό τριήμερο με τις μουσικές του κόσμου, με νέους εμπνευσμένους αλλά και ώριμους καταξιωμένους στο είδος τους ερμηνευτές, με τοπικά συγκροτήματα αλλά και με το πιο δυνατό LIVE της πανελλήνιας καλοκαιρινής σκηνής.

8 Ιουλίου – ΜΙΚRΟ, ΜΕΛΙΣΣΕΣ, Βραχιόλογλου Στέλιος and the Gband

9 Ιουλίου – Φίλιππος Πλιάτσικας & Μύρωνας Στρατής, συμμετέχει ο MC YINCA, Χίλια Χρόνια

10 Ιουλίου – Έλενα Παπαρίζου και ΟΝΙRΑΜΑ

• ΑΡΔΑΣ
Συνάντηση Νέων Άρδα 2010

28 Ιουλίου – Stavento, Αλέξης Δέλτα (x-Nevma) + Dj Κώστας – LAVA – Μολτσίδης και μαζί του οι (Abbas, Σκοταδιστές, Tony Wizard & Stanza)

29 Ιουλίου – N. Πορτοκάλογλου – N. Ζιώγαλας – M. Φάμελος, Μωρά στη Φωτιά, Χίλια Χρόνια

30 Ιουλίου – Γλυκερία – Μελίνα Ασλανίδου – Γ.Λιανός, Ελ. Ζουγανέλη – Δ. Αναστασιάδης, Sparx

31 Ιουλίου – Δ. Γαλάνη – Ε. Τσαλιγοπούλου – Imam Baildi, Μπλε

1 Αυγούστου – Goran Bregovic, Ζωή Τηγανούρια

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.