Τα επομενα βηματα στην επαναλειτουργια των δικαστηριων

Το κυβερνητικό σχέδιο ανέλυσε ο υπ. Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την επαναλειτουργία των δικαστηρίων στην Ελλάδα και την επαναφορά των δικαστικών λειτουργών σε καθεστώς εργασίας, περιέγραψε στην καθημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας.

Ειδικότερα, έχει ήδη ξεκινήσει από τις 28 Απριλίου η λειτουργία όλων των υποθηκοφυλακείων έμμισθων και άμισθων, καθώς και των κτηματολογικών γραφείων σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, έχουν ήδη ξεκινήσει στα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία όλης της χώρας όλες οι δικαστικές εργασίες που συνδέονται με την ομαλή λειτουργία των υποθηκοφυλακείων.

Διοικητική Δικαιοσύνη

Από τις 6 Μαΐου επανέρχεται η σχετική κανονικότητα στη Διοικητική Δικαιοσύνη. Συνεχίζουν να λειτουργούν οι διαδικασίες επείγουσας δικαστικής διαδικασίας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποκατάσταση της διοικητικής δικαιοσύνης από την 1η Ιουνίου.

Πολιτική Δικαιοσύνη

Έχουν ληφθεί μέτρα για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Την 1η Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Ποινική Δικαιοσύνη 

Μέχρι και σήμερα έχουν περιοριστεί στην εκδίκαση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που συμπληρώνεται το όριο κράτησης. Στόχος είναι η εκδίκαση του συνόλου των ποινικών υποθέσεων να τοποθετηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Η Σχολή Δικαστικών Λειτουργών θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 2 Ιουνίου. Εξετάζεται η αύξηση του ωραρίου λειτουργίας. Τέλος, συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Όπως δήλωσε κλείνοντας  ο κ. Τσιάρας, το υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε ήδη από την περασμένη εβδομάδα το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση των δικαστικών εργασιών που τελούν σε αναστολή από τις 13 Μαρτίου 2020.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.