Τα επιμελητηρια της Ροδοπης ενωνουν τις δυναμεις τους στην 83η ΔΕΘ

Για πρώτη φορά με ενιαίο περίπτερο για την αναβαθμισμένη παρουσία του επαγγελματικού κόσμου της Ροδόπης

Αναβαθμισμένη θα είναι φέτος η παρουσία του επαγγελματικού κόσμου της Ροδόπης, δια του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η οποία ανοίγει τις πόρτες της το προσεχές Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου.
 
Φέτος για πρώτη φορά το ΕΒΕΡ ενώνει τις δυνάμεις του με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ροδόπης, δημιουργώντας ένα ενιαίο μεγαλύτερο περίπτερο για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του τόπου και των επιχειρήσεών του, καθώς και για την κάλυψη του ενδιαφέροντος των μελών του. Έτσι στη φετινή διοργάνωση η οποία αναμένεται σύμφωνα με τους διοργανωτές να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας, η Ροδόπη αναμένεται να εκπροσωπηθεί επαξίως, καθώς πέραν των μεμονωμένων συμμετοχών  επιχειρήσεων της περιοχής μας, στο ενιαίο περίπτερο των δύο Επιμελητηρίων αναμένεται να «φιλοξενηθούν» συνολικά 12 επιχειρήσεις. 

Αντώνης Γραβάνης «Η ΔΕΘ ευκαιρία ανάδειξης της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της Ροδόπης» 

Όπως άλλωστε επεσήμανε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αντώνης Γραβάνης «η ΔΕΘ αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία ανάδειξης της ποιότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων κάθε επιχείρησης και εμείς ως ΕΒΕΡ θέλουμε πάντα να στηρίζουμε την εξωστρέφεια τους και να προσφέρουμε την δυνατότητα να την ενισχύουν».
 
Η φετινή 83η ΔΕΘ αναμένεται να αποτελέσει έως και τις 16 Σεπτεμβρίου την «καρδιά» του επιχειρείν και της καινοτομίας, ενώ με συνολικά 20 επίσημες, άμεσες, κρατικές συμμετοχές, έναντι 17 πέρυσι, και τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, θα είναι επίσης η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών.
 
Οι εκθεσιακές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 πέρυσι, ενώ η εκθεσιακή κάλυψη είναι πλήρης –τόσο στους στεγασμένους όσο και στους υπαίθριους χώρους- και μεταφράζεται σε συνολικά 32.075 τμ, έναντι 27.191 τμ το 2017. 

60 εταιρείες –κολοσσοί και φορείς των ΗΠΑ παρούσες στην φετινή διοργάνωση 

Οι ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα καλύπτουν όλο το περίπτερο 13 με 60 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς, ενώ η άφιξη του ίδιου του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross στην 83η ΔΕΘ και στην Θεσσαλονίκη αποδεικνύει την βαρύτητα της παρουσίας της Αμερικής στην έκθεση.
 
Παρόντα στην ΔΕΘ θα είναι ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, όπως Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Lockheed Martin κα, ενώ  η εκθεσιακή παρουσία των ΗΠΑ είναι διανθισμένη και με φορείς της εκπαίδευσης, καθώς και με εταιρείες της ασφάλειας, της άμυνας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας κα. 

Τάσος Τζήκας «Η ΔΕΘ να γίνει ο μεγάλος παίκτης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» 

Στην σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 4 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΔΕΘ –Helexpo κ. Τάσος Τζήκας μετέφερε το όραμα του εθνικού εκθεσιακού φορέα να γίνει η ΔΕΘ ο μεγάλος παίκτης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την σημασία της παρουσίας των ΗΠΑ ως μεγάλης ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. 

Κατερίνα Νοτοπούλου «Η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο από τα μνημόνια, σε μία πόλη που μπαίνει στον χάρτη του διεθνούς ενδιαφέροντος» 

Παρούσα στην συνέντευξη τύπου και η υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία  σημείωσε ότι η 83η ΔΕΘ θα έχει ένα ιδιαίτερο κοινωνικό, επιχειρηματικό, οικονομικό και πολιτιστικό αποτύπωμα, θα είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο από τα μνημόνια και θα γίνει σε μια πόλη που μπαίνει στον χάρτη του διεθνούς ενδιαφέροντος.
 
Η ίδια τόνισε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, ανάταξης, ανασυγκρότησης και προόδου, για τη χώρα, αλλά και την Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα» για να επισημάνει «σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια αυτή καλείται να διαδραματίσει ο διεθνής εκθεσιακός μας φορέας, που με την πλούσια τεχνογνωσία του και την απολύτως επιτυχημένη πορεία του, αλλά και με την αρωγή μας, της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελεί βασικό πυλώνα επιτυχίας».
 
 «Η ΔΕΘ δρα ως καταλύτης και επιταχυντής των εξελίξεων, διασυνδέοντας τους εκθέτες, τον   επιχειρηματικό κόσμο με εκδηλώσεις και δημιουργώντας μόνιμους θεσμούς συνεργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η φετινή παρουσία των ΗΠΑ θα προσδώσει μία ιδιαίτερη ώθηση στον τομέα αυτό.
 
Η Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο εμβληματικό project της διπλής ανάπλασης της ΔΕΘ που μπορεί να καθορίσει το μέλλον της εταιρίας αλλά σε σημαντικό βαθμό και της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες. 

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων 

Οι επιμέρους ενότητες της 83ης ΔΕΘ καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία κα., με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.
 
Στο σκέλος της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, τα Music Events της 83ηςΔΕΘ περιλαμβάνουν καθημερινές συναυλίες κορυφαίων τραγουδιστών του ελληνικού πενταγράμμου (δωρεάν με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση). Στις φετινές συναυλίες η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo θα τιμήσει τον Σταύρο Ξαρχάκο, ενώ την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το «The Blues Brothers Approved Show».
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης:
 
-Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ το «the Mindspark», το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη, σε ένα διήμερο γνώσης, έμπνευσης και ανακάλυψης. Παγκοσμίου φήμης εισηγητές θα μεταφέρουν στο κοινό του «the Mindspark» τον αμερικάνικο τρόπο του επιχειρείν. Το «the Mindspark Θεσσαλονίκης» διοργανώνεται από την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και την ΔΕΘ-Helexpo.
-Στο περίπτερο 17 διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Hall Of Games, που είναι ένα entertainment πάρκο, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
-Για 5η χρονιά, η Cheapart υποδέχεται τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών από οκτώ χώρες.
Η φετινή έκθεση είναι Smoke Free και θα αποτελέσει την πρώτη ανοιχτή, αστική νησίδα της οποίας οι χώροι θα είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου, καθώς θα απαγορεύεται η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους, ενώ παράλληλα θα παροτρύνονται οι επισκέπτες να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων.
 
Info
Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 7 ευρώ, αλλά ισχύει και μειωμένο στα 5 ευρώ τις καθημερινές μέχρι τις 18:00. Το οικογενειακό των 4 ατόμων είναι στα 20 ευρώ, το Πολυτέκνων-Τριτέκνων-ΑΜΕΑ είναι 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο.
Τις καθημερινές το ωράριο της Έκθεσης θα είναι 16:00 με 22:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00 με 22:00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.