Τα ευσημα απο πολιτικους στον ιδρυτη Κ. Στασινοπουλο

Ο διευθυντής του Κέντρου Αποκατάστασης «Άγιος Γεώργιος» Σταμάτης Μαρούδας και η διευθύνουσα Μουμίν Σιμπέλ προσκάλεσαν το κοινό της Ροδόπης στην πατροπαράδοτη κοπή της βασιλόπιτας το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη. Παρών ο ιδρυτής Κωνσταντίνος Στασινόπουλος και από πλευράς πολιτικών σχεδόν το σύνολο των αιρετών της αυτοδιοίκησης. Ανάμεσά τους ο υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο βουλευτής Τσετίν Μαντατζή, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Κιλτίδης, ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο αναπληρωτής νομάρχη Κώστας Κατσιμίγας, οι δήμαρχοι  Αριανών Χαλήτ Μεμέτ, Μαρώνειας Χρήστος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της  Κοινότητας Οργάνης Μεχμέτ Εμίνογλου, ο αντινομάρχης Μεχμέτ Δεβετζήογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ερελιάδης, Νίκος Τσαλικίδης, Χρήστος Μέτιος, Δάμων Δαμιανός, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Φαρασόπουλος και Θόδωρος Τσάκωνας και πολλοί φίλοι του Σταμάτη Μαρούδα και του Κέντρου Αποκατάστασης «Άγιος Γεώργιος».  

 

Σ. Μαρούδας

«11 χρόνια προσφοράς στον χώρο της υγείας»

 

Μιλώντας με τον κ. Μαρούδα, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την νέα πτέρυγα που ετοιμάζεται να λειτουργήσει, είπε. «Κλείνουμε τα έντεκα χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, στον χώρο της υγείας. Πλέον, έχει καταξιωθεί στην κοινωνική συνείδηση και στην δημόσια πολιτική ως κοινωνικό προϊόν. Θεωρώ ότι καταξιώθηκε με μεγάλο κόπο, μόχθο, με κατάθεση ψυχής. Επώνυμοι, ανώνυμοι, λιγότερο επώνυμοι, πολέμιοι και φίλοι παρευρίσκονται όλοι μαζί και πιστεύω πως όλοι μαζί θέλουν να επιβεβαιώσουν την αντίληψη του κοινού αγαθού και της βελτίωσης του κοινού αγαθού που είναι η υγεία. Βέβαια, εμείς έχουμε και καινούριο δρόμο να ακολουθήσουμε και σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε εξίσου άρτιοι ώστε να ανταπεξέλθουμε στις νέες υποχρεώσεις, με τις ίδιες αρχές, με τις ίδιες αξίες που διακρίνουν τις αρχές των προοδευτικών ανθρώπων».

Για την νέα κλινική, την ψυχιατρική κλινική η οποία είναι κάτι πολύ εξειδικευμένο, είπε. «Η ψυχιατρική κλινική σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα ανοίξει κι αυτό θα εξαρτηθεί από την κεντρική διοίκηση, από την τοπική ηγεσία, το πότε θα υλοποιηθούν οι συμβάσεις με τα διάφορα ταμεία προκειμένου για τη λειτουργία της κλινικής».

Σε σχόλιό μας ότι ανάμεσα στους συνδαιτημόνες είναι και πολλά πολιτικά πρόσωπα καθώς ο Σ. Μαρούδας ήταν υποψήφιος δήμαρχος, είπε. «Παρά τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις συμμαχίες που γίνονται εν κρυπτώ, βρίσκονται εδώ πολλοί συνάδελφοί μου».

 

Κ. Στασινόπουλος

«Αναγκαίο να σηκώσει η Θράκη το ανάστημά της και να διεκδικήσει»

 

Πρώτος χαιρέτησε ο διευθυντής της κλινικής Σ. Μαρούδας και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ιδρυτής της μονάδας Κωνσταντίνος Στασινόπουλος, ο οποίος μίλησε για την προσφορά των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας και στους ασθενείς. Για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου είπε ότι δείχνει τιμή στους εργαζόμενους της κλινικής. «Εμείς είμαστε ταγμένοι να υπηρετήσουμε το ανθρώπινο, τον πόνο, τη δυστυχία, τις αναπηρίες», ενώ πρόσθεσε ότι η μονάδα έκλεισε μια λειτουργία 10 ετών κάτω από αντίξοες συνθήκες. «Όταν ήρθα πριν 15 χρόνια στην Κομοτηνή έδωσα ένα λόγο, ότι θα γίνει πανελλαδικό κέντρο αναφοράς για τις εφαρμοσμένες νευροεπιστήμες.

Προχωρήσαμε στη δημιουργία νέας ψυχιατρικής νοσηλευτικής μονάδας που παρόμοιά της δεν υπάρχει στην Ελλάδα». Εξήγησε ότι η λειτουργία της θα εξαρτηθεί από τις συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία και ζήτησε τη συμβολή του Γιώργου Πεταλωτή, του Άρη Γιαννακίδη και των βουλευτών, λέγοντα χαρακτηριστικά «εάν ενδιαφέρονται για τον νομό θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ολοκληρωθεί η λειτουργία αυτής της μονάδας».

Στη συνέχεια σχολίασε ότι «η Θράκη δεν κατοικείται από ιούς εφοπλιστών, αλλά είναι μια περιοχή που υπέστη πολλές ταλαιπωρίες». Ο κ. Στασινόπουλος πρόσθεσε ότι η Θράκη εστερήτο μονάδων νοσηλείας, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες υπέρ της Θράκης και είπε ότι βασική προϋπόθεση και βασικό του στήριγμά του είναι ο Σταμάτης Μαρούδας, σημειώνοντας ότι το λέει ένας Πελοπόννησος και τον χαρακτήρισε «κεφάλαιο για τη Θράκη».  

Στη συνέχεια, έδωσε έμφαση στο χαρακτήρα των  Θρακιωτών σημειώνοντας. «Είναι αναγκαίο να σηκώσει η Θράκη το ανάστημά της και να διεκδικήσει».

 

Χαιρέτησαν την προσφορά του «Άγιος Γεώργιος»

                                       

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος συμφώνησε ότι πρέπει να είμαστε διεκδικητικοί, ενώ σχολίασε ότι «η συγκεκριμένη εκδήλωση συνηθίσαμε κάθε χρόνο να είναι ορόσημο». Παρατήρησε την πινακίδα έξω από την κλινική που γράφει «το έργο δεν επιδοτείται από την Ε.Ε.» και συμπλήρωσε. «Οι επιχειρηματίες που βλέπουν την επένδυση σαν επένδυση ψυχής είναι σπάνιοι και μας δίνουν το παράδειγμα».

Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν με πάθος δήλωσε πως «ο τομέας της υγείας δυστυχώς νοσεί στη Ροδόπη και η προηγούμενη κυβέρνηση δυστυχώς δεν έκανε απολύτως τίποτε γι’ αυτό και ανακοίνωσε. «Σήμερα ξεκινούμε ν’ αντιμετωπίσουμε την κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου» ενώ επαίνεσε την προσφορά της Μονάδας.

Ο νομάρχης Α. Γιαννακίδης ευχαρίστησε τον Κ. Στασινόπουλο εκ μέρους όλων των πολιτών της Ροδόπης.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Ερελιάδης πήρε τα εύσημα από τον Σ. Μαρούδα ως καλός συνάδελφος και ανταπέδωσε μεταφέροντας τις ευχές του για το καλό πάντα έργο της Κλινικής.

Επίσης χαιρέτησε ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή.

 

Ο πρώην υφυπουργός – γιατρός Κωνσταντίνος Κιλτίδης δήλωσε από την αρχή πως είναι πνευματικό παιδί του Κωνσταντίνου Στασινόπουλου, τον οποίο γνώρισε από τα 18 του. Τόνισε την προσφορά του στο χώρο της υγείας, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να κάνουν τα πάντα ώστε να προχωρήσουν τα γραφειοκρατικά θέματα και η νέα ψυχιατρική μονάδα να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Λίγο πριν την κοπή της βασιλόπιτας έγινε προσευχή ενώ η βραδιά εξελίχθηκε με πολύ χορό.

 

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.