Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρων και Καβαλας στην εποχη της κρισης!

Τα «γειτονικά» ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. αυτά των Σερρών και της Καβάλας έχουν προγραμματίσει τις παραστάσεις τους για τον χειμώνα. Και μάλιστα οι πρώτες στοχεύουν στα παιδιά με τον «Κάπταιν Χουκ» και τη «Φάρμα των ζώων» υποδέχονται τους μικρούς θεατές στον μαγικό χώρο του θεάτρου.
Ο ΠτΘ παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα των παραστάσεων.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, έχει κάνει τον προγραμματισμό του μέχρι και τον Απρίλιο της νέας χρονιάς.
Η σεζόν ξεκίνησε από την παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με το έργο: «Κάπταιν Χουκ» της Ελένης Μερκενίδου βασισμένο στο μυθιστόρημα του James M.Barry «Πήτερ Πάν». Η πρεμιέρα δόθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ενώ μαθητικές παραστάσεις θα δίνονται έως Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011.
Με τον «Κάπταιν Χουκ» της Ελένης Μερκενίδου συνεχίζει τo ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών τις δραστηριότητες του για την χειμερινή περίοδο 2011 – 2012 .
Ο «Κάπταιν Χουκ» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Μωραΐτη, σύμφωνα με τις αρχές της παιδευτικής θεατρικής έκφρασης και απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Χρήστος Μωραϊτης.
Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντινιά Βαφειάδου.
Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης.
Μουσική διδασκαλία: Λευτέρης Αερόπουλος.
Χορογραφίες: Ναταλί Θεοδωρίδου – Καννελίδου.
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος.
Παίζουν οι: Γιώργος Καρύδας, Μιχάλης Κοβανίδης, Παντελής Σταυρινός, Αστέρης Πολυχρονίδης, Νικολέτα Μαστρογιαννοπούλου, Δέσποινα Μέγγουλη,Βασιλίκη Τσολάκη, Νταίζυ Κασάπη, Στέλιος Σταυρίδης.

Από την καινούρια χρονιά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Μάνα… μητέρα…μαμά» κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιανουαρίου 2012. παραγωγή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.
• Την 1 Φεβρουαρίου 2012 παρουσιάζεται ο «Καρμάντηλος» του Νίκου Τσιώτρου από τον Θίασο HIPPO
• Από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου «Έμποροι των Εθνών» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Α. Ωνάση και της Ομάδας θεάτρου ΟΠΕΡΑ.
• Στις 7 Μαρτίου 2012 κάνει πρεμιέρα το έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Λάσπη», μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.
• Και τέλος στις 29 και 30 Μαρτίου και από τις 2 έως 6 Απριλίου παρουσιάζεται το έργο «Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» από τον θίασο «Λώτινος ήλιος».

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

Στη Φάρμα των Ζώων
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης, ανεβάζει στην παιδική του σκηνή την παράσταση «Στη Φάρμα των Ζώων», σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη.
Το έργο βασίζεται στο προτελευταίο μυθιστόρημα του George Orwell «Η Φάρμα των Ζώων», που δικαίως θεωρείται ένα από τα λογοτεχνικά έργα που έχουν επηρεάσει περισσότερο και με τρόπο καταλυτικό, τη σκέψη του δυτικού πολιτισμού του 20ου αιώνα πάνω στα πεπραγμένα των πολιτικών ανακατατάξεων που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο.
Η πρεμιέρα του έργου στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 17.30, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Παραστάσεις για το κοινό θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο απόγευμα έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, ενώ καθημερινά το πρωί θα δίνονται παραστάσεις για τους μαθητές των σχολείων.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η αδιαφορία του ανθρώπου – αφέντη, εξωθεί τα ζώα της φάρμας να επαναστατήσουν και να κερδίσουν την ελευθερία τους.
Έχοντας απαλλαγεί πια από τον άνθρωπο, τα ζώα της φάρμας ελπίζουν να ζήσουν ελεύθερη ζωή, γεμάτη αφθονία. Το όνειρο τους γίνεται πραγματικότητα, μα δυστυχώς δεν διαρκεί πολύ. Κι αυτό γιατί κάποια γουρούνια δεν αργούν να διαφθαρούν από την εξουσία και με αρχηγό τους τον κάπρο Ναπολέοντα δημιουργούν μια νέα τυραννία που παίρνει τη θέση της παλιάς. Τα δύστυχα ζώα βρίσκονται πάλι υποδουλωμένα.
Το καθεστώς του Ναπολέοντα που επισφραγίζει η φράση : «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα» μπορεί να ανατραπεί από τα υπόλοιπα ζώα;
Θα καταφέρουν να ξαναζήσουν πραγματικά ελεύθερα;
Συντελεστές:
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη.
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Σύνθεση τραγουδιών – Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής, Σταύρος Γιαννουλάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Λάττα
Βοηθός Φωτιστή: Κατερίνα Συμεωνίδου
Παίζουν: Στέλιος Πατσιάς, Βασίλης Μαργέτης, Αναστασία Γιαννάκη, Βιβή Πέτση
Αφήγηση: Μαρία Παρασύρη, Νέστορας Κοψιδάς

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

«Έμποροι των εθνών» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, της Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, και της Ομάδα Θεάτρου ΟΠΕRΑ
Από Πέμπτη 24 Νοεμβρίου έως Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Ένα φιλόδοξο σκηνοθετικό ανέβασμα του κλασικού έργου του Παπαδιαμάντη.
Ο αφηγηματικός λόγος, η μουσική και τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα αναμετρώνται με το αξεπέραστο κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η παράσταση εκτυλίσσεται σύμφωνα με τους όρους του σύγχρονου μουσικού θεάτρου, ενώ οι μουσικοί που συμμετέχουν παίζουν ζωντανά επί σκηνής. Τα νέα τεχνολογικά μέσα βοηθούν τους ηθοποιούς και τους μουσικούς να υπηρετήσουν την αφήγηση της ιστορίας αλλά και να διευρύνουν τα όρια του θεάτρου. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα ιδιότυπο μουσικό θέατρο όπου τα νέα μέσα συνδιαλέγονται δημιουργικά με το γλωσσικό ιδίωμα του Παπαδιαμάντη και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση, δημιουργώντας ένα ερεθιστικό σκηνικό περιβάλλον.
Συντελεστές :
Κείμενο: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία – Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Βίντεο: Στάθης Αθανασίου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Μαϊστράλη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Κώστας Καλλιβρετάκης, Νέστορας Κοψιδάς, Μαρία Παρασύρη, Δανάη Σαριδάκη
και οι μουσικοί Ιάκωβος Παυλόπουλος, Σοφία Ευκλείδου

Τιμές εισιτηρίων: 13 € – 7 € (φοιτητικό και ομαδικό άνω των 10 ατόμων) – 1 € (με την επίδειξη της κάρτας ΟΑΕΔ)
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510 220876 – 877 (ώρες γραφείου)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.