«Τα χρωματα της Τουρκιας» εκτιθενται στην Παπαδριελλειο Πινακοθηκη

Δεκάδες έργα απλών εργαζομένων του νοσοκομείου της Άγκυρας που τα τελευταία 8 χρόνια κάνουν μαθήματα ζωγραφικής μέσα στο νοσοκομείο

Δεκάδες έργα ζωγραφικής απλών εργαζομένων του Νοσοκομείου Εκπαίδευσης και Έρευνας της Άγκυρας, εκτίθενται από χθες στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη της Κομοτηνής που στεγάζεται στο αρχοντικό Στάλιου επί της παλιάς οδού Ξάνθης, με τη συνέργεια του δήμου Κομοτηνής και του συλλόγου καλλιτεχνών ν. Ροδόπης, «Αθηνίων».    
   
Τα έργα ζωγραφικής της έκθεσης «χρώματα της Τουρκίας» που εκτίθενται από χθες στην «Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη, είναι δημιουργήματα του προσωπικού του νοσοκομείου που λαμβάνει τα τελευταία 8 χρόνια μαθήματα ζωγραφικής από την   νοσοκόμα-εκπαιδεύτρια ζωγράφο, Σεμά Εφέ.
 

Τα μαθήματα ζωγραφικής πραγματοποιούνται μετά από τις βάρδιες των εργαζομένων και υποστηρίζονται από την διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς υποστηρίζεται ότι αυξάνουν τα κίνητρα των εργαζομένων και ενισχύουν τους μεταξύ τους κοινωνικούς δεσμούς.
   
Το Νοσοκομείο  Εκπαίδευσης και Έρευνας «Ankara Numune»  (NEEAN), το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας και στο Πανεπιστήμιο των Επιστημών Υγείας, είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Τουρκίας με 3.731 άτομα προσωπικό και 982 κρεβάτια νοσηλείας. Επιπλέον πραγματοποιείται εκπαίδευση εξειδίκευσης σε 34 διαφορετικούς κλάδους ιατρικής και σε 42 κλάδους υγειονομικής περίθαλψης, παρέχοντας κάθε μέρα υπηρεσίες σε 7.500 ασθενείς στα εξωτερικά του ιατρεία.
 

Στο νοσοκομείο μαζί με την εκπαίδευση ιατρικής εξειδίκευσης, διεξάγονται προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του υπουργείου Υγείας ενώ παρέχονται υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης ιατρικής εξειδίκευσης σε πολλές χώρες παγκοσμίως.
 
Μιλώντας εκ μέρους του συλλόγου Καλλιτεχνών Αθηνίων, ο κ. Άρης Ασσαριωτάκης μίλησε για «διττή, εκπληκτική ιδιότητα με την οποία οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Άγκυρας θεραπεύουν την ψυχή με την τέχνη όπως η ιατρική θεραπεύει το σώμα», ενώ ως εκπρόσωπος του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και όμορφη έκθεση ζωγραφικής με πολλούς συμβολισμούς  και με διεθνή παρουσίαση σε πάρα πολλές χώρες» και ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Κομοτηνή.
 

Ο αρχίατρος του νοσοκομείου της Άγκυρας κ. Nουρουλάχ Ζενγκίν απένειμε τιμητικές πλακέτες στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, στην πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης,  Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας «Νέστορος Τσανακλή»,  κ. Σιμπέλ Μουσταφά Ογλου καθώς και στη σύζυγο του τούρκου προξένου της Κομοτηνής, κ. Χουλγιά Ακιντζί.
 
Το παρόν στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης έδωσαν δεκάδες πολίτες της Κομοτηνής, η σύζυγος του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και ΜΚΟ, καθώς και το σύνολο σχεδόν των εκπροσώπων των συλλόγων της μειονότητας.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.