Τα Χριστουγεννα της…Λιλιπουπολης

Γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, συγγενείς και φίλοι γέμισαν την αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου, για να παρακολουθήσουν την όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοίμασαν τα τμήματα του Παιδικού Σταθμού «Λιλιπούπολη». Εντυπωσιακές στολές των παιδιών και παραμυθένια σκηνικά στο κλίμα των Χριστουγέννων συμπλήρωσαν το πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Περίπου 60 παιδιά φιλοξενεί σήμερα ο ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός «Λιλιπούπολη» που λειτουργεί από το 1988 στην πόλη μας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ξεχωρίζουν αυτές των Χριστουγέννων και του Καλοκαιριού.

«Κάνουμε πολλές γιορτές, αλλά οι δύο μεγάλες γιορτές είναι αυτές των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού, η οποία βέβαια γίνεται σε ανοιχτό χώρο», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του Παιδικού Σταθμού «Λιλιπούπολη», νηπιαγωγός Σοφία Ανέστη, η οποία εξήρε τη σημασία αυτών των γιορτών, καθώς συμβάλλουν στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών και στην επαφή με το κοινό. «Βοηθάνε τα παιδιά να αποκτήσουν θάρρος, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να είναι δημιουργικά, να έρχονται σε επαφή με την τέχνη και να είναι ανοιχτά προς την κοινωνία».

Ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσίασαν τα τμήματα της «Λιλιπούπολης», με απαγγελία Χριστουγεννιάτικών ποιημάτων, παρουσίαση χορευτικού και αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού. Εντυπωσιακά ήταν και τα κοστούμια των παιδιών, όπως και τα σκηνικά, που παρουσιάστηκαν σε μια αίθουσα «στολισμένη» με τις εργασίες των παιδιών και τις χειροτεχνίες που κάναμε αυτές τις ημέρες.

Η γιορτή ξεκίνησε με τα παιδιά από το Βρεφικό Τμήμα της «Λιλιπούπολης», ντυμένα νανάκια, ως βοηθοί του Αϊ Βασίλη, που παρουσίασαν χορευτικό και απάγγειλαν ποιήματα. «Μαγεμένα» και τα παιδιά του Μεταβρεφικού Τμήματος, τα οποία παρουσίασαν το «Μαγεμένο Αϊ Έλατο». Το Προνηπιακό Τμήμα παρουσίασε την αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού, την «Άγια Νύχτα», ενώ τα παιδιά από το μεγάλο Τμήμα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου παρουσίασαν το νέο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία της γιορτής οφείλεται στις δασκάλες του Σταθμού, οι οποίες «δούλεψαν πάρα πολύ καλά με τα παιδιά», καθώς και στις προσπάθειες της ιδιοκτήτριάς του Σοφίας Ανέστη. «Οι δασκάλες συνεργάστηκαν άψογα με τα παιδιά. Είναι οι Βασιλική Κανακίδου, Γεωργία Πολίτη, Δάφνη Κολοκοτρώνη, Άννα Γιανισόγλου, Πόπη Μιαούλη, Στέλλα Μιχαηλίδου, Μαργαρίτα Μανελίδου και Αγγελική Καλογριά».

Η κ. Ανέστη
ευχαρίστησε τους υπεύθυνους για την παραχώρηση της αίθουσας του Ιδρύματος Παπανικολάου για την διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης, καθώς πιστεύει ότι «είναι ωραία να αξιοποιούμε τα όμορφα μέρη της πόλης μας».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.