Τα «Αστερια» θελει ο Δημος Κομοτηνης

Θα ζητήσει την παραχώρηση του παλιού κινηματογράφου για να προχωρήσει στην ανάπλασή του

Την παραχώρηση του κτιρίου του παλιού κινηματογράφου Αστέρια θα ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών ο Δήμος Κομοτηνής, ώστε να αναπλάσει το κτίριο μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, θα κάνουν αίτημα για την παραχώρηση του κτιρίου, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτό, διασώζοντας ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης αλλά και δημιουργώντας και ένα επιπλέον χώρο σε αυτή.

Να υπενθυμίσουμε πως έχει υπάρξει πρόταση της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής για «άνοιγμα» του εκκλησιαστικού Μουσείου προς το δρόμο, με την κατεδάφιση του κτιρίου. Αυτό μάλλον θα γίνει εν μέρει, με την κατεδάφιση της νεότερης προσθήκης στο πίσω μέρος του κτιρίου (η είσοδος της δεύτερης αίθουσας όταν λειτουργούσε ως κινηματογράφος), απελευθερώνοντας χώρο για την πρόσβαση του εκκλησιαστικού μουσείου.

Όσο για το παλιότερο κτίριο, αυτό θέλει να αξιοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής, εντάσσοντάς το σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που θα βοηθήσει να επισκευαστεί και να αναδειχθεί, σε αντίθεση με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, που μαρτυρά την εγκατάλειψή του. Να θυμίσουμε πως ο κινηματογράφος είχε μια ιστορία αρκετών χρόνων, αποτελώντας για πολλά χρόνια τον μοναδικό κινηματογράφο που λειτουργούσε στην πόλη.

Ωστόσο λίγο μετά την έλευση της νέας χιλιετίας ο κινηματογράφος σταμάτησε τη λειτουργία του. Από τότε παραμένει εγκαταλελειμμένος, με την τύχη του να παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα. Για αυτό και παραμένει ερώτημα αφενός πως θα προχωρήσει η κατεδάφιση του πίσω μέρους, αφετέρου και κυρίως αν το Υπουργείο θα δεχτεί να προχωρήσει στην παραχώρηση που ζητά ο Δήμος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.