Τα αναψυκτηρια της Κομοτηνης δινουν ανασες δροσιας μεσα στο καλοκαιρι

Καταφύγια από το πνιγηρό καλοκαίρι της πόλης, με τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω του κορωνοϊού

Παρόλο που οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών έχουν βαλθεί να μας πείσουν για το αντίθετο, το καλοκαίρι καλά κρατεί ακόμη, οδηγώντας όσους Κομοτηναίους έχουν μείνει στην πόλη (και αυτοί είναι πολλοί) σε όποια πηγή δροσιάς μπορούν να βρουν.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και τα αναψυκτήρια της Κομοτηνής, στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής και στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ, όπου κάτω από τη σκιά των δέντρων, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ, το ρόφημα ή το ποτό τους, σε ένα δροσερό περιβάλλον και κυρίως με ασφάλεια και αποστάσεις, μιας και από τη φύση τους τα καταστήματα αυτά έχουν το χώρο για να τους εξυπηρετήσουν.

Φιλόξενος ο χώρος στο Δημοτικό αναψυκτήριο στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής

Προς τη βόρεια πλευρά του, το δημοτικό αναψυκτήριο στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί εδώ και χρόνια χώρο αναφοράς για τους θαμώνες του, με άτομα όλων των ηλικιών να προσέρχονται σε αυτό.

Ιδιαίτερο μαγνήτη αποτελεί η παρακείμενη παιδική χαρά του πάρκου, που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί γονείς αλλά και παππούδες να έχουν την ευκαιρία να πιούν τον καφέ τους και να έχουν και τη δυνατότητα να προσέχουν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους που παίζουν σε αυτή.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζουν και τα στελέχη του, ο μεγάλος χώρος που έχουν τους βοήθησε σε αυτή την ιδιάζουσα περίοδο του κορωνοϊού, μιας και μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις «υπό σκιάν».

Μάλιστα και οι ίδιοι οι πελάτες είναι αρκετά προσεκτικοί, φροντίζοντας, ιδίως οι μεγαλύτεροι, να απολυμαίνουν και οι ίδιοι τον χώρο τους, παρόλο που τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά από το κατάστημα.

Άλλωστε με δεδομένο ότι πλέον έχουν περιοριστεί οι δυνατότητες για εξόδους αλλά και «αποδράσεις», οι Κομοτηναίοι αναζητούν χώρους να για βγουν και να ξεσκάσουν.

Για αυτό και επωφελούνται της ευκαιρίας να ξεκουραστούν σε ένα δροσερό χώρο, που τους προσφέρει το Δημοτικό Αναψυκτήριο.

Συνεχίζει να δροσίζει τους Κομοτηναίους η καλοκαιρινή καφετέρια του Ξενοδοχείου Δημόκριτος

Στην άλλη άκρη του πάρκου βρίσκεται η καλοκαιρινή καφετέρια του Ξενοδοχείου Δημόκριτος, που δίνει την ευκαιρία τόσο σε περαστικούς, όσο και σε μόνιμους θαμώνες, να ξαποστάσουν το ζεστό πρωί, ή να δροσιστούν το βράδυ.

Ο χώρος είναι ανοιχτός και καλοκαιρινός, και ο κόσμος δεν έχει φοβηθεί ιδιαίτερα, με τους περισσότερους σταθερούς πελάτες να συνεχίζουν να δίνουν το παρών, σημείωσε ο κ. Γιάννης Παπαναστασίου.

Βέβαια γενικότερα υπήρξε μια μικρή  πτώση στο τζίρο, όμως ο κόσμος αγαπά, όπως τόνισε, όλα αυτά τα καλοκαιρινά καταστήματα που λειτουργούν στην πόλη, μέσα σε πάρκα.

Όσο για τους πελάτες τους, βλέπουν ότι γνωρίζουν και τηρούν τις οδηγίες για την ασφάλεια, ενώ μερικές φορές είναι και αυστηροί προς άλλους πελάτες, αν θεωρούν πως δεν τους τηρούν.

Τα μέλη του ξενοδοχείου τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών τους, κατέληξε.

Μια ξεχωριστή πρόταση στο αναψυκτήριο του Θερινού ΔΗΠΕΘΕ

Σε μια γωνιά του άλλου πάρκου της πόλης, αυτού της Περιφέρειας, στο χώρο του θερινού ΔΗΠΕΘΕ, βρίσκεται το αναψυκτήριο του, το οποίο στον περιφραγμένο χώρο, προσφέρει και αυτό μια σκιερή γωνιά για όσους το επιθυμούν.

Όπως τόνισε ο κ. Νίκος Αρχιτεκτονίδης, ο χώρος που διαθέτει το αναψυκτήριο είναι αρκετά απλωμένος, κάτι που βοηθά και στο να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις, κάτι που κάνουν και τα μέλη του.

Αλλά και οι πελάτες τους προσέχουν, και παρατηρούν αν τηρούνται τα μέτρα, αναζητώντας όπως είναι λογικό, χώρο δροσιάς, θέλοντας να βγουν έξω, σε ένα χώρο που μπορεί να τους φιλοξενήσει με ασφάλεια.

Τα μέτρα τηρούνται και για τον κόσμο και για αυτούς, και έχουν πελάτες που προτιμούν τα πρωινά, και άλλους που τους επισκέπτονται τα απογεύματα, αφού βέβαια έχει κάπως πέσει ο ήλιος.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.