Συζητηθηκε η προσφυγη κατοικων της Ουρανουπολης κατα της Μονης Βατοπεδιου

Γιώργος Πεταλωτής:

«Αποφασισμένοι οι πολίτες να περιφρουρήσουν τη δημόσια περιουσία της περιοχής τους»

Συζητήθηκε την Πέμπτη το πρωί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης η προσφυγή του δήμου Τρίγλιας και 200 κατοίκων της Ουρανούπολης εναντίον της Μονής Βατοπεδίου και του Ελληνικού δημοσίού για την ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης που καθόρισε την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδας με οικόπεδα 8.600 στρεμμάτων στην Χαλκιδικής.

Παρών και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πεταλωτής ο οποίος μιλώντας για το θέμα σημείωσε ότι «οι κάτοικοι ζητούν να ακυρωθεί μία από τις χαριστικές ανταλλαγές που έχουν γίνει και αφορά το κτήμα της Ουρανούπολης». Οι μάρτυρες εξετάστηκαν αλλά δεν έχει βγει απόφαση.

Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «με δεδομένο ότι δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση από το δικαστήριο της Κομοτηνής και θα ασκηθούν εφέσεις υπάρχει πιθανότητα να αναστείλει το δικαστήριο την έκδοση απόφασης για να εκδοθεί πρώτα τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου της Κομοτηνής. Εν πάση περιπτώσει αυτό που έγινε χθες ήταν μια πράξη αντίδρασης κάποιων πολιτών της Χαλκιδικής, και δεν είναι να σημειώσω τωρινή αντίδραση κατοίκων ενόψει των γεγονότων αλλά είναι από αναβολή, που δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να περιφρουρήσουν τη δημόσια περιουσία της περιοχής τους».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.