Συσταση Οργανισμου Αγροτικης Εστιας

Στη σύσταση Οργανισμού Αγροτικής Εστίας, ο οποίος θα παρέχει ταξιδιωτικές και πολιτιστικές υπηρεσίες στους έλληνες αγρότες προχωρά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η Αγροτική Εστία θα λειτουργήσει στα πρότυπα της αντίστοιχης Εργατικής, και μάλιστα κατά τους πρώτους μήνες θα στηριχτεί στον ήδη υπάρχοντα μηχανισμό που λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

| Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, από τη λειτουργία της Αγροτικής Εστίας θα επωφεληθούν περίπου δύο εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Οι σημερινοί συνταξιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της πραγματοποίησης εκδρομών ή της παρακολούθησης πολιτιστικών εκδηλώσεων χωρίς κόστος. Οι εν ενεργεία αγρότες θα κληθούν να καταβάλλουν μηνιαία εισφορά για την Αγροτική Εστία ύψους 400-800 δρχ., ενώ οι δράσεις της θα επιδοτούνται με το ποσό των 8 δισ. ετησίως από τον προϋπολογισμό.

| Κατά τα πρότυπα της Εργατικής Εστίας, προτεραιότητα στα εκδρομικά ή πολιτιστικά προγράμματα θα έχουν οι φτωχότεροι αγρότες, καθώς θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια. Η έναρξη λειτουργίας του Οργανισμού τοποθετείται στις αρχές του 2002, καταρχήν σε δεκαέξι νομούς και σταδιακά στο σύνολο της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.