Συσκεψη στο Υπουργειο Εξωτερικων υπο τον κ. Στυλιανιδη για τον τουρισμο της Θρακης

Με το συντονισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Ν. Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2006, σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κ. Κωνσταντίνος Λιάπης και το Προεδρείο της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν οι δυνατότητες πολλαπλασιασμού των διανυκτερεύσεων από κοινωνικό ή οργανωμένο τουρισμό στους τρεις Νομούς της Θράκης.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, «αποφασίστηκε να προωθηθεί πρόταση από την Ένωση Ξενοδόχων Θράκης για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως για παράδειγμα εκκλησιαστικός, οικολογικός, τουρισμός αναψυχής κ.λπ. Στόχος μας είναι εντός του ερχόμενου έτους να πολλαπλασιαστούν οι διανυκτερεύσεις στη Θράκη από οργανωμένα γκρουπ που επιδοτούνται από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ή από κοινωνικό τουρισμό γενικότερα. Με τον τρόπο αυτό, η Θράκη, οι φυσικές της ομορφιές, ο ιστορικός και πολιτιστικός της πλούτος θα γίνουν γνωστά σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί πρόσθετο εισόδημα για τις τοπικές επιχειρήσεις και μία νέα κινητικότητα για την τοπική οικονομία».

Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης
ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κ. Κωνσταντίνο Λιάπη, για την άμεση ανταπόκρισή τους να εντάξουν τους Νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τόνισε ότι «ο στόχος μας για το Νομό Ροδόπης την περίοδο που ξεκινά, 2006- 2007, είναι να φτάσουμε από τις 1.600 στις 10.000 διανυκτερεύσεις, κυρίως σε περιόδους που δεν είναι περίοδοι αιχμής».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κ. Κωνσταντίνος Λιάπης από την πλευρά του απάντησε ότι «μετά από την παραπάνω παρέμβαση, η Θράκη έχει ήδη συμπεριληφθεί στο φθινοπωρινό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, στη νέα τουριστική καμπάνια “Πάμε Ελλάδα, βλέπουμε Ελλάδα, γνωρίζουμε Ελλάδα”. Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχισθεί ακόμη πιο έντονα στην περιοχή, τόσο την ερχόμενη άνοιξη, όσο και το επόμενο καλοκαίρι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.