Συσκεψη στο Δημο Κομοτηνης με εκπροσωπο της ΠΦΠΟ

Αντιπαράθεση με θέμα τα αδέσποτα μεταξύ της εκπροσώπου των φιλοζωικών οργανώσεων και μελών του Σπάρτακου που συμμετείχαν σε αυτή

Την εμπειρία από τη συμμετοχή δύο μελών του σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Δήμο Κομοτηνής για το θέμα των αδέσποτων, μεταφέρει με ανακοίνωσή του η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου «Σπάρτακος».
 
Στη σύσκεψη, υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μουρτίδη, συμμετείχαν η εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) κ. Ζωή Κοντού, ο πρόεδρος της Φιλοζωικής Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Γκουδουσίδης δύο μέλη του Σπάρτακου, ο κ. Πάρις Καλοδημίδης και κ. ΓιώργοςΠάφης, η δικηγόρος Κατερίνα Βιζίνη καθώς και μία φιλόζωος εθελόντρια της ΠΦΠΟ, επισκέπτρια από την Αυστραλία
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Κοντού είπε εισηγητικά ότι η ΠΦΠΟ έχει θορυβηθεί με τους τεράστιους αριθμούς αδέσποτων που παρατηρούνται στην Κομοτηνή καθώς και με τον αριθμό των καθημερινών επιθέσεων σκύλων σε πολίτες, καθώς και ότι έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από φοιτητές, από μεμονωμένους φιλόζωους αλλά και από συλλογικότητες της πόλης.
 
Οι εκπρόσωποι του Σπάρτακου φέρεται να αντέκρουσαν πως αυτό που συμβαίνει στην Κομοτηνή δεν διαφέρει από ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες πόλεις της επικράτειας και πως τη διαφορά εδώ την κάνει η παράταξή τους, που καταγράφει τα περιστατικά και ενθαρρύνει τις καταγγελίες.
 
Η ανακοίνωση επίσης αναφέρει πως ο κ. Γκουδουσίδης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Γ. Μουρτίδη, όταν ο τελευταίος παραδέχτηκε στην κ. Κοντού πως η κατάσταση στην πόλη είναι αφόρητη και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο αλλά και η γραφειοκρατία εμποδίζουν τον Δήμο, ενώ θεωρούν πως η εκπρόσωπος της ΠΦΠΟ δεν απάντησε στο πού έχει καταφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αυτός ο νόμος.
 
Τέλος τα μέλη του Σπάρτακου απάντησαν, σε ερώτηση της εθελόντριας από την Αυστραλία προς αυτούς για το τι είδους νομοθεσία θα προτιμούσαν, ότι θα προτιμούσαν την αυστραλιανή νομοθεσία.
 
Σύμφωνα με αυτούς η εθελόντρια έδειξε ξαφνιασμένη και τους είπε πως οι Αυστραλιανοί είναι εξαιρετικά φιλόζωοι και πολύ αυστηροί με τις στειρώσεις και τα τσιπαρίσματα αλλά αν ένα αδέσποτο δεν υιοθετηθεί, τού γίνεται ευθανασία, κάτι που θεωρούν πως δημιούργησε μια στιγμιαία (διασκεδαστική για τους ίδιους) αμηχανία και αποκάλυψε την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων τόσο των «δήθεν φιλόζωων» όπως τους χαρακτηρίζουν όσο και της κρατούσας νομοθεσίας.
 
Οι ίδιοι θεωρούν πως η επίσκεψη αυτή δείχνει πως η συγκροτημένη και διαρκής δράση του Σπάρτακου αμείφτηκε, θεωρώντας πως είναι η μόνη πολιτική συλλογικότητα στη χώρα που ασχολείται σοβαρά με το πρόβλημα των ελεύθερων αδέσποτων σκύλων και πως αν δεν έπαιρναν τα επίσημα στοιχεία από το Νοσοκομείο Κομοτηνής για τις επιθέσεις του έτους 2015, δεν θα είχε ξεκινήσει καν η συζήτηση σε κλίμα μάλλον περιορισμένης αισιοδοξίας για εξεύρεση λύσης σε τοπικό επίπεδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.