Συσκεψη στο Δημο Ιασμου για την αξιοποιηση της λιμνης Βιστωνιδας

Συνάντηση με σκοπό την προστασία και αξιοποίηση της λίμνης Βιστωνίας, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου Ιάσμου μεταξύ των όμορων Δήμων της λίμνης Βιστωνίδας, Ιάσμου, Βιστωνίδας και Αβδήρων, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Σταύρου Καζάκη, Βασίλη Τσολακίδη και Εύας Τσακίρη αντίστοιχα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η επισήμανση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που παρουσιάζει η λίμνη, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να σωθεί η λίμνη και ταυτόχρονα η αξιοποίηση της λίμνης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Η ταύτιση ιδεών και απόψεων για το θέμα, των τριών δημάρχων ενίσχυε την πρόταση για σύσταση φορέα διαχείρισης και προγραμματικού διαλόγου, ενώ συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας προκειμένου να διαγνωσθεί η παρούσα κατάσταση, με σκοπό να προβούν σε προτάσεις προς την πολιτεία.

Επίσης αποφασίστηκε, στο άμεσο μέλλον, να πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με σκοπό την προστασία της λίμνης αλλά και ταυτόχρονα της ανάπτυξης της ώστε να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν λες οι δυνατότητες της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.