Συσκεψη στην Περιφερεια υπο την υπουργο Πολιτισμου

Λίνα Μενδώνη: «Η Θράκη έχει τεράστια άυλη πολιτιστική κληρονομιά που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας»

Την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου της είχε κατά την παρουσία της στην περιοχή η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Για αυτό το σκοπό λίγο μετά τις 12.30 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Την κ. Μενδώνη, η οποία συνοδευόταν από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κ. Χρύσα Καραδήμα, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος. 

Η υπουργός διευκρίνισε πως τη σύσκεψη θα στελεχώσουν όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, κεντρικές και περιφερειακές της Μακεδονίας και της Θράκη έτσι ώστε να δουν σε πρώτο χρόνο την κατάσταση στην οποίο βρίσκονται τα έργα που εκτελούνται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ. «Επιδιώκουμε να προετοιμάσουμε με τον συστηματικότερο δυνατό τρόπο τη δεξαμενή μελετών που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ένταξη νέων έργων στην επόμενη προγραμματική περίοδο και ακόμη, να δούμε έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων ανάμεσα στην περιφέρεια ΑΜΘ και στο Υπουργείο Πολιτισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Κατόπιν χαρακτήρισε «προφανή» τη συνοδεία τόσο της ίδιας όσο και του περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου στο πλευρό του ΠτΔ, ιδία επιθυμία του οποίου υπήρξε η επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Μαρώνειας. «Ήταν προφανές ότι τόσο ο κ. περιφερειάρχης όσο και εγώ θα συνοδεύαμε στην επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο τον ΠτΔ. Η Θράκη είναι ένας ευλογημένος τόπος».

Στη συνέχεια μίλησε για ένα εξαιρετικά πλούσιο και πολύτιμο πολιτιστικό απόθεμα και μοναδικό περιβάλλον της Θράκης το οποίο  εφόσον συνδυαστεί με την πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη θα αποφέρει μοναδικούς καρπούς. «Μην ξεχνάμε ότι η Θράκη έχει τεράστια άυλη πολιτιστική κληρονομιά που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας».

Τέλος τόνισε πως οι πολιτιστικές διαδρομές της Θράκης και της Μακεδονίας είναι μια από τις προτεραιότητες τις οποίες έχει θέσει για το Υπουργείο Πολιτισμού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας καταληκτικά την ιδιαίτερη χαρά της  που η προετοιμασία και η παρακολούθηση των έργων της Θράκης, ξεκινά από τη Μαρώνεια.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, έκρινε μεγάλο το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τον τόπο τόσο η Υπουργός όσο και η εν γένει κυβέρνηση ενώ επεσήμανε πως αυτά που όσα διαμειφθούν θα δοθούν στη δημοσιότητα κατόπιν της σύσκεψης.

Επίσης κατά τη σύσκεψη στην περιφέρεια η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση: 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.