Συσκεψη Ι. Αχμετ με θεσμικους φορεις της Μειονοτητας για τα μετρα προστασιας της δημοσιας υγειας

Ο Βουλευτής εστίασε στην συνεχή ενημέρωση και συνεργασία για το καλό των πολιτών

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Αχμέτ Ιλχάν και υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία του Συλλόγου στην Κομοτηνή κοινή σύσκεψη των μειονοτικών δημάρχων της Π.Ε. Ροδόπης και της ΠΑΜ-Θ για την ενημέρωση των πολιτών της Μειονότητας σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται και εφαρμόζονται από τους τοπικούς φορείς στο φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Αρριανών κ. Αχμέτ Ριδβάν, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας κ. Αχμέτ Ιμπράμ καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης κ. Χουσεΐν Μπαλταζτή, ενώ απουσίαζε αν και προσκλήθηκε ο δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από τους οικείους Δήμους και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την ενημέρωση και την προστασία του τοπικού πληθυσμού και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση της ενημέρωσης των πολιτών προκειμένου η Π.Ε. Ροδόπης να συνεχίσει να παραμένει υγειονομικά ασφαλής μέχρι τέλους από τον κίνδυνο διάδοσης της ασθένειας. Άλλωστε, ήδη προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται τόσο η τοπική όσο και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση με την ενεργοποίηση του συνόλου του υπαλληλικού τους δυναμικού και των κοινωνικών τους υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ροδόπης αφού συνεχάρη τους παριστάμενους αυτοδιοικητικούς για την μεγάλη μάχη που δίνουν προκειμένου να εφαρμόζουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα μέτρα που λαμβάνονται καθημερινά, εξέφρασε την επιθυμία του για συνεχή ενημέρωση και θεσμική συνεργασία μεταξύ των αιρετών και του συνόλου του επιστημονικού δυναμικού της Μειονότητας για να προκύψουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας μας.
Τους ενημέρωσε, ταυτόχρονα, για τις δικές του κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων αλλά και των οικονομικά πιο ευάλωτων πολιτών της υπαίθρου που πλήττονται καίρια από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.
          
«Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς, μένουμε ψύχραιμοι στο σπίτι, δεν πανικοβαλλόμαστε, ακούμε την ενημέρωση και τις οδηγίες της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών για να βγούμε όλοι μας νικητές και υγιείς», δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.           

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.