Συσκεψη για την πορεια των εργων αποκαταστασης στη Θασο

Παρουσία της Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά - Πολύτιμη η συνδρομή του στρατού στην αποκατάσταση των ζημιών – απαραίτητη η συνέχειά της

Σύσκεψη σχετικά με την πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου, αλλά και την «οχύρωση» του νησιού μπροστά στον προσεχή χειμώνα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Καβάλα, παρουσία της Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ.Μαρίας Κόλλια –Τσαρουχά, του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ .Νικήτα Φραγκισκάκη, του εντεταλμένου για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων, Υποστήριξης Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, της εκτελεστικής γραμματέως της ΠΑΜ-Θ κ. Ζωής Κοσμίδου, του δημάρχου Θάσου κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ, εκπροσώπων του δασαρχείου, τεχνικών υπηρεσιών αλλά και του στρατού.
 
Στόχος της σύσκεψης ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων που καθίστανται απαραίτητα στη Θάσο, τα οποία αφορούν σε συνολικές παρεμβάσεις που φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ και έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια.
 
Ωστόσο οι πρώτες απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει με την πολύτιμη όπως υπογραμμίστηκε τόσο από την κ. Τσαρουχά, όσο και από τους κ.κ. Μαρκόπουλο και Χατζηεμμανουήλ, βοήθεια του στρατού, η συνέχεια της οποία καθίσταται αναγκαία. 

Μαρί Κόλλια – Τσαρουχά «Η άμεση αποκατάσταση των ζημιών της Θάσου υποχρέωση μας» 

«Η παρουσία του στρατού για άλλη μία φορά είναι σπουδαία και καταλυτική στο μεγάλο έργο της αποκατάστασης των ζημιών στην Θάσο» υπογράμμισε συγκεκριμένα η κ. Τσαρουχά χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλη υποχρέωση όλων μας η άμεση και γρήγορη αποκατάσταση του νησιού».
 
Την διαβεβαίωση ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά και σε αγαστή συνεργασία στρατού, δήμου και τοπικής αυτοδιοίκησης υπογράμμισε ο δήμαρχος Θάσου, τονίζοντας την ανάγκη παραμονής του στρατού στο νησί για την συνέχεια των εργασιών. 

Θεόδωρος Μαρκόπουλος «Η αποκατάσταση των ζημιών στην Θάσο ένας αγώνας, μακρύς, επίπονος και δύσκολος» 

«Η προσπάθεια για να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των ζημιών της Θάσου είναι ένας αγώνας μακρύς, επίπονος και δύσκολος» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος κάνοντας λόγο για έναν «μεγάλο μαραθώνιο στον οποίο έχουμε να ξεπεράσουμε και πολλά γραφειοκρατικά, οικονομικά και κάθε είδους εμπόδια». Ωστόσο όπως επεσήμανε « κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε συνολικά προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα, δηλαδή να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαθέσιμα μέσα ώστε να προφυλάξουμε το νησί από τις πλημμύρες και να συμβάλλουμε στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για την αναγέννηση του δάσους και την διατήρηση του παραγωγικού δυναμικού είτε στη γεωργία, είτε στον τουρισμό».
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου υπό τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, με τη συμμετοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Θάσου, της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου για τον συντονισμό των εργασιών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.