Συσκεψη για την αποτιμηση των ζημιων απο την πυρκαγια στον Εβρο

Σύσκεψη για την αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμης και την άμεση αντιμετώπιση αυτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Αριστείδη Γιαννακίδη.

 

Τόσο ο κ. Γιαννακίδης όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη τόνισαν την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και των απλών πολιτών, στον κοινό αγώνα περιορισμού και κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

 

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ δήλωσε ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στο σβήσιμο της πυρκαγιάς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους πραγματοποίησης της σύσκεψης. «Πήραμε μια πρωτοβουλία με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάου, να συντονίσουμε την παρούσα σύσκεψη, θεωρώντας ότι όσο δύσκολη ήταν η μέρα για την πυρόσβεση, τόσο δύσκολη θα είναι και η επόμενη μέρα για αυτόν που επλήγη και έχει απολέσει εισοδήματα λόγω της πυρκαγιάς. Το Δασαρχείο σε συνεργασία με τους οικείους δήμους θα καταγράψουν τις ανάγκες σε υποδομές και θα προχωρήσουμε στις εκπονήσεις των απαραίτητων μελετών, ούτως ώστε να μην έχουμε φαινόμενα τα οποία θα ανακύψουν τον φθινόπωρο ή το χειμώνα με βροχοπτώσεις και πιθανόν να δημιουργήσουν και καταστάσεις μη ελεγχόμενες. Επιπλέον, θα ζητήσουμε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων την αποζημίωση των πληγέντων, όπως συνέβη και με την πυρόπληκτη Πελοπόννησο και με τις βροχές που προκλήθηκαν τον Νοέμβριο του 2007 στη Ροδόπη για να μπορέσουμε τους ανθρώπους αυτούς να τους βοηθήσουμε. Την επόμενη εβδομάδα θα είμαι στην Αθήνα. Όλα αυτά θα είναι καταγεγραμμένα και θα τα υποβάλουμε στα συναρμόδια υπουργεία για να προχωρήσουμε άμεσα όπως προείπα στην αποκατάσταση και τις αποζημιώσεις.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.