Συσκεψη για την αντιπλημμυρικη προστασια του νομου Εβρου

Στους 4 άξονες, τους οποίους προωθεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού Έβρου, αναφέρθηκε στη διάρκεια συνεδρίασης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου (Σ.Ν.Ο.) ο διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας, Λάζαρος Τσακμακίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακμακίδη, ο πρώτος άξονας είναι η προώθηση μιας διακρατικής τεχνικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας -Βουλγαρίας για τη ρύθμιση των παροχετευόμενων υδάτων μέσα στον ποταμό Έβρο. Ο δεύτερος αφορά την εγκατάσταση ενός ενιαίου συστήματος διαχείρισης των υδάτων σε όλη τη λεκάνη απορροής του ποταμού Έβρου, ενιαίο μεταξύ Ελλάδας- Βουλγαρίας -Τουρκίας το οποίο θα δίνει αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες σχετικά με το υδρολογικό ισοζύγιο, ο τρίτος έχει να κάνει με την προώθηση μιας χωροταξικής μελέτης στην παρέβρια περιοχή, ενώ ο τέταρτος αφορά το πρόγραμμα των επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, στον Έβρο βρίσκονται 16 εργολαβίες σε εξέλιξη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθούν άλλες 2, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα των πλημμυρών ο κ. Τσακμακίδης, είπε ότι η κατάσταση του υδάτινου ισοζυγίου στη Βουλγαρία σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει ότι οι ταμιευτήρες είναι γεμάτοι νερό, ενώ εκτίμησε ότι αν αυτή η κατάσταση παραμείνει μέχρι το τέλος του έτους, ενδεχομένως να έχουμε και νέες πλημμύρες.

Σκοπός της συνεδρίασης του Σ.Ν.Ο. ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του νομού, καθώς και η ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών εν όψει της νέας χειμερινής περιόδου (λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από πλημμύρες).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.