Συντονιζονται οι αγροτες και στην ΑΜΘ

Σύσκεψη παρουσία του Βαγγέλη Μπούτα για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεών τους

Η ανάγκη να δυναμώσει η οργάνωση του αγροτικού κινήματος με συγκρότηση νέων Συλλόγων σε χωριά και ομάδες χωριών, την ουσιαστική λειτουργία των Αγροτικών Συλλόγων με συνεδριάσεις, ενημέρωση των αγροτοκτηνοτρόφων με συσκέψεις, και οργάνωση αγωνιστικών διεκδικήσεων ανά περιοχή τονίστηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Κομοτηνή από αγροτικούς συλλόγους της περιοχής.
 
Στόχος της σύσκεψης ήταν σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων να επικαιροποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων, να προγραμματιστούν ενημερωτικές περιοδείες και συγκεντρώσεις μαζί με την προσπάθεια για Συγκρότηση Αγροτικών Συλλόγων αλλά και για να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα.
 
Το παρόν έδωσε εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ο κ. Βαγγέλης Μπούτας, υλοποιώντας την απόφαση του γενικού συντονιστικού των μπλόκων για περιφερειακές συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι και την ΑΜΘ, ώστε να ενημερώσουν αγρότες και κτηνοτρόφους για την συνέχιση της επίθεσης από πλευρά της Κυβέρνησης και της ΕΕ στη μικρομεσαία αγροτιά.
 
«Το κόστος είναι μεγάλο, οι πολυεθνικές και οι μεγάλες επιχειρήσεις κερδίζουν από αυτή την υπόθεση, οι τιμές είναι εξευτελιστικές, από τις οποίες κερδίζουν οι βιομήχανοι, οι μεταποιητές και οι τυποποιητές, και χαμένος είναι στο τέλος ο μικρομεσαίος αγρότης» σημείωσε.
 

«Η κυβέρνηση έρχεται -πέρα από το διαχρονικό μνημόνιο που αποτελεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική- αλλά και η πολιτική της ελεύθερης αγοράς, να επιβάλλει φόρους από το πρώτο ευρώ, τριπλάσιο ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΛΓΑ χωρίς να δίνει τις αποζημιώσεις που απαιτούνται, και μια σειρά από άλλα μέτρα τα οποία επιβαρύνουν τον μικρομεσαίο αγρότη» υπογράμμισε ο κ. Μπούτας για να εξηγήσει πως «έτσι βλέπουμε να αυξάνονται οι λίστες κατασχέσεων από αγρότες, είτε στους λογαριασμούς τους ή με κατασχέσεις οικιών και χωραφιών, και αν αυτή η πολιτική δεν ανατραπεί, τότε θα ξεκληριστεί ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας».
 
«Μόνος δρόμος για την οριστική λύση των προβλημάτων μας», σημείωσε ο κ. Μπούτας, είναι η ανατροπή όλου του συστήματος που οδηγεί σε αυτή την εκμετάλλευση των αγροτών», όμως μέχρι τότε θα συνεχίσουν τις διεκδικήσεις τους, ξεκινώντας από την επαναφορά του αφορολόγητου για όλους στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των κριτηρίωνδιαβίωσης, και να μην κρατούν βιβλία όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 40.000.
 
Παράλληλα ζητούν να διεκδικηθεί να μην πληρώνουν το 7% για την υγεία, να καλύπτεται το 100% του κόστους της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής με μειώσεις σε ρεύμα και πετρέλαιο.
 
«Αυτά για εμάς είναι ανάσες, και το αφορολόγητο που έχουμε τώρα το κέρδισαν μόνο οι αγρότες γιατί ήμασταν 40 ημέρες στο δρόμο» σημείωσε, τονίζοντας πως και το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ δεν πήγε στο 27,5% για τους αγρότες και ότι πολλές κατηγορίες εξέπεσαν ή παραγράφηκαν στα δικαστήρια είναι αποτέλεσμα των αγώνων, που πρέπει να συνεχιστούν για ό,τι έχουν ανάγκη, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.