Συντονισαν τα βηματα τους κατα του χιονια οι φορεις της Ροδοπης

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη για την καλύτερη προετοιμασία κατά του κύματος ψύχους που θα πλήξει την περιοχή

Σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου στο Διοικητήριο Ροδόπης (πρώην Νομαρχία) την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης ενόψει του κύματος ψύχους που αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας από την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.
 
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οντέρ Μουμίν, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ, ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν, ο Δημοτικός Σύμβουλος υπεύθυνος για την πολιτική προστασία του Δήμου Κομοτηνής Θέμης Τζενετίδης, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πολιτικής προστασίας και άλλων υπηρεσιών
 
 

Περιμένοντας τα έντονα καιρικά φαινόμενα

 
Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας την οποία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόκειται να είναι έντονη τις επόμενες ημέρες.
 
«Είχαμε την υποχρέωση και την ευθύνη να συντονιστούμε και να συντονίσουμε τους αρμόδιους φορείς και Δήμους της χωρικής αρμοδιότητας της ΠΕ Ροδόπης, για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου» σημείωσε ο κ. Τσαλικίδης.
 
Ο σχεδιασμός για τον φετινό χειμώνα είχε γίνει στο ΣΟΠΠ που είχε πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο, όμως με δεδομένο ότι πέρασε αρκετό διάστημα και είχαμε προβλήματα με τον καιρό τον προηγούμενο μήνα, κρίθηκε απαραίτητη η εκ νέου σύγκλισή του ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα ή ζητήματα που προέκυψαν στο μεσοδιάστημα.
 
«Έγινε μια πρώτη συνάντηση, θα την επαναλάβουμε σε περίπτωση που υπάρχουν νεότερα» σημείωσε, τονίζοντας πως τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί ανακοίνωση για τις προφυλάξει που θα πρέπει να πάρουν οι πολίτες και τα μέτρα που έχει λάβει ο κάθε Δήμος και οι άλλοι φορείς.
 
Εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι το φαινόμενο θα εξελιχθεί με την μικρότερη δυνατή ένταση, ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ώστε να μην υπάρξουν άσκοπες μετακινήσεις και να διαφυλαχθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ώστε να μην υπάρξουν άλλα θέματα.
 
 

Ανοιχτό επί 24ώρου βάσεως το Α΄ ΚΑΠΗ για τη φιλοξενία αστέγων 

Από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα

Δοθείσης ευκαιρίας να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Ταπατζάς ανακοίνωσε χθες τη δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας επί 24ώρου βάσεως αστέγων στο Α ΚΑΠΗ Κομοτηνής ενόψει του κύματος κακοκαιρίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, ο Δήμος Κομοτηνής αναλαμβάνει την ευθύνη σχεδίου δράσης με τις ακόλουθες ενέργειες:
 
α) Ορίζει ως υπεύθυνη για το συντονισμό της δράσης, την προϊσταμένη του Α’ ΚΑΠΗ του ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής, κα Παπανικολάου Αναστασία κιν. 6974588106 και ως αναπληρώτρια την προϊσταμένη προγραμμάτων του ΚΕΜΕΑ, κα Τσάτσικου Αρχοντούλα, κιν. 6936817522.
 
β) Η προσωρινή φιλοξενία των αστέγων θα γίνεται σε αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ Δήμου Κομοτηνής, Φιλίππου 2-4, επί 24ώρου βάσεως, από Παρασκευή, 6-1-2017 έως και τη Δευτέρα 9-1-2017, με διαθεσιμότητα επαρκούς αριθμού κλινοσκεπασμάτων, υπνόσακων, καθώς και τη δυνατότητα διάθεσης ζεστών ροφημάτων.
 
γ) Ενημέρωση και διασύνδεση με το κέντρο σίτισης του Δήμου, καθώς και με υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.