Συντομοτερη ελεω βροχης η παρελαση της 28ης Οκτωβριου

Δίχως μαθητές, αλλά με συλλόγους και τις ένοπλες δυνάμεις η παρέλαση στην Κομοτηνή

Χωρίς τη συμμετοχή των μαθητών της πόλης, αλλά με την συμμετοχή των υπερήφανων ενόπλων δυνάμεων και κάποιων εκ των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.
 

Υπό έντονη βροχή, που δεν σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά και αρκετό κρύο, που δεν έκαμψαν ωστόσο την θέληση των συμμετεχόντων στην παρέλαση, αλλά και πολιτών που αψήφησαν επίσης την κακοκαιρία και βρέθηκαν στην παρέλαση χειροκροτώντας τους προαναφερθέντες.
 

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί η κατάθεση στεφάνων, που τελέστηκε με κάθε επισημότητα, στο Ηρώο της πόλης, παρουσία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής που τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση, των βουλευτών Ροδόπης κ.κ Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, καθώς και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστου Μέτιου, του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, του διοικητή της 29ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχου Γιώργου Χατζηγεωργίου, του αναπληρωτή πρύτανη κ. Φώτη Μάρη, αλλά και εκπροσώπων συλλόγων και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, που κατέθεσαν και στεφάνι.
 

Το σύνολο των παρευρισκομένων έδωσε έπειτα το «παρών» στην παρέλαση που ακολούθησε, από την οποία ωστόσο με απόφαση του Περιφερειάρχη κ.Χρήστου Μέτιου έλειπε το κομμάτι της μαθητικής παρέλασης λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών.
 

Στην εξέδρα των επισήμων πέραν των προαναφερθέντων βρέθηκαν ο Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ- τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής. 

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Όλες τις εθνικές μας εορτές, με τις παρελάσεις, τις έχουμε ανάγκη, για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο στον οποίο βρισκόμαστε» 

Μετά το πέρας της παρέλασης ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, τόνισε πως το έπος του ‘40 και η στάση των Ελλήνων, διαφύλαξε τότε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης. «Αυτό που λέμε ότι η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού, και από εδώ όλοι οι λαοί πήραν το φως το οποίο μεταλαμπάδευσαν στις δικές τους χώρες, είναι μια αλήθεια την οποία πρέπει να ξαναδιαβάσουμε, και όχι να την παραχαράξουμε» υπογράμμισε ο ίδιος για να επισημάνει συγχαίροντας όλα τα τμήματα που συμμετείχαν και ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους πως «όλες τις εθνικές μας εορτές, με τις παρελάσεις, τις έχουμε ανάγκη, για να ξυπνήσουμε από το λήθαργο στον οποίο βρισκόμαστε, και να πάρουμε καινούριες αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας».
 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως «σήμερα τιμούμε την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό, την αφοσίωση των προγόνων μας στην πατρίδα και στην ελευθερία», οι αγώνες των οποίων όπως σημείωσε θα πρέπει να «αποτελέσουν για όλους μας παράδειγμα και η γενναιότητα τους οδηγό για τους αγώνες του σύγχρονου Ελληνισμού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.