Συνταξιουχοι απο ολη την ΑΜΘ χθες στην Κομοτηνη

«Απόμαχοι της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα» - Αποφασισμένοι να πάρουν πίσω αυτά που τους στερούν οι κυβερνήσεις και τα μνημόνια

Συγκέντρωση και πορεία στην Κομοτηνή πραγματοποίησαν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου εκατοντάδες συνταξιούχοι από όλες τις γωνιές της ΑΜΘ, ζητώντας την αποκατάσταση των αδικιών και των περικοπών που έχουν υποστεί όλα τα χρόνια του μνημονίου.
 
Οι συνταξιούχοι ζητούν μεταξύ άλλων την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών στα επίπεδα του 2009, την αναπλήρωση των απωλειών και τη δωρεάν δημόσια υγεία.
Στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής συγκεντρώθηκαν συνταξιούχοι από τον Έβρο, την Καβάλα, τη Δράμα, τη Ξάνθη και φυσικά τη Ροδόπη, θέλοντας να δείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τα δικαιώματά τους. 

Γιώργος Κοτουνίδης «Η Θράκη δείχνει τον δρόμο του αγώνα»

«Η Θράκη μας δείχνει τον δρόμο του αγώνα, με αυτή την ωραία, τη μεγάλη σας συγκέντρωση» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Γιώργος Κοτουνίδης, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή για να συμμετάσχει στην πορεία.
 
«Πρέπει να πιστέψουμε στον αγώνα, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς, μετά από όλες τις περικοπές που έχουμε υποστεί στις συντάξεις μας, στην υγεία μας, με συνάδερφούς μας καρκινοπαθείς να πεθαίνουν αβοήθητοι» σημείωσε, προειδοποιώντας πως ετοιμάζονται καινούρια μέτρα, με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 να φέρνει νέες περικοπές για τους συνταξιούχους, ενώ στο βάθος περιμένει το τέταρτο Μνημόνιο.
 
«Τα δάνεια που πήραν, ποιοι τα πήρανε; Εσείς πήρατε κανένα δάνειο; Χρωστάτε τίποτα στην ΕΕ, στο ΔΝΤ; Αυτοί που τα πήραν να τα πληρώσουν!» τόνισε, καλώντας τους συγκεντρωμένους αυτό το δρόμο που άνοιξαν με τη συγκέντρωση της Πέμπτης, που αποτελεί παράδειγμα για όλους, να τον ακολουθήσουν. 

Δήμος Κουμπούρης «Έκαναν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα» 

Στη συγκέντρωση ήταν παρών και ο Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών (ΟΣΙΚΑ), ο οποίος χαιρέτησε τη μεγάλη συγκέντρωση της Κομοτηνής, που είναι συνέχεια των συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

«Οι συγκεντρώσεις ήταν μαζικές και δείχνουν ότι οι συνταξιούχοι, που είναι απόμαχοι της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα, δίνουν ένα καλό αγωνιστικό παράδειγμα όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και τη νέα γενιά».
 
Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, οι μεγαλύτεροι γνωρίζουν ότι τίποτε δεν χαρίστηκε, αλλά όλα κατακτήθηκαν με αγώνες, και όταν ο πήχης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατεβαίνει, τότε η επίθεση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των Κυβερνήσεων που τους υπηρετούν γίνεται μεγαλύτερος αφαιρώντας περισσότερα δικαιώματα.
 

«Ενωμένοι πρέπει να δώσουμε αυτό τον αγώνα, ενάντια σε εκείνους που άρπαξαν το μόχθο μας, τα αποθεματικά από τα ταμεία μας, και αυτούς που τους υπηρέτησαν και τους υπηρετούν, κάνοντας τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα» επισήμανε ο κ. Κουμπούρης, υπογραμμίζοντας πως για αυτό θα παραμείνουν στο δρόμο του αγώνα, που είναι ο μοναδικός που τους έχει απομείνει και πρέπει να τον ανοίξουν ακόμη περισσότερο, τόσο για τους ίδιους όσο και τη νέα γενιά.
 
«Αυτός ο δρόμος του τίμιου αγώνα», κατέληξε ο κ. Κουμπούρης, «εμπόδισε να εφαρμοστούν αντιλαϊκές πολιτικές και είχε φέρει πραγματικά κατακτήσεις που τις δικαιούμαστε, και τις συντάξεις μας, και για την υγεία μας και σε όλα τα δικαιώματα, γιατί είναι πληρωμένα με το αίμα μιας ζωής, είναι από το μόχθο μας, μέσα από τη φάμπρικα, το μικρομάγαζο, το φτωχό αγρότη, όλα τα στρώματα της κοινωνίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.