Συνοριοφυλακες: Λιγες μερες απομενουν για τις αιτησεις 746 προσληψεων στην αστυνομια

Λήγει στις 28 Αυγούστου η προθεσμία

Την επόμενη Παρασκευή 28 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τις προσλήψεις 766 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου  εκ των οποίων οι 266 θα κατανεμηθούν στα νησιά του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου και οι υπόλοιποι 480 στις Περιφέρειες Αττικής Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών από τα παράλια της Μικράς Ασίας και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και την ενίσχυση της αστυνόμευσης στα hotspots και τις προσωρινές δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Η προκήρυξη για 480 προσλήψεις συνοριοφυλάκων

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία ως Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Φρόνου, έχει ως εξής:

1. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου καθορίζεται σε τετρακόσιους ογδόντα (480).

2. Ο αριθμός των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Φρόνου ανά Περιφερειακή Ενότητα καθορίζεται ως εξής:

  • Π.Ε. Ανατολικής Αττικής: Εκατό (100) θέσεις.
  • Π.Ε. Νοτίου Σομέα Αθηνών: Ογδόντα (80) θέσεις.
  • Π.Ε. Κορινθίας: Εκατό (100) θέσεις.
  • Π.Ε. Δράμας: Εκατό (100) θέσεις.
  • Π.Ε. Ξάνθης: Εκατό (100) θέσεις.

3. Από τις προκηρυσσόμενες θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,ήτοι στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Ξάνθης, ποσοστό 5% αυτών, επιφυλάσσεται αποκλειστικά για τους υποψήφιους Έλληνες/ίδες πολίτες, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Κατά τον καθορισμό του ποσοστού αυτού, δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Οι υποψήφιοι/ες που εντάσσονται στην ως άνω ειδική κατηγορία διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους με τη Γενική σειρά και σε περίπτωση μη επιτυχίας τους, κρίνονται βάσει της ειδικής κατηγορίας.

Συνακόλουθα, οι υποψήφιοι/ες που υπάγονται σε ειδική κατηγορία, διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους από τις θέσεις της Γενικής σειράς, διαγωνιζόμενοι/ες με όλους/ες τους/ις υποψηφίους/ες και σε περίπτωση μη επιτυχίας, (διεκδικούν το διορισμό τους) από τις θέσεις που επιφυλάσσονται αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία, στην οποία εντάσσονται.

Ο αριθμός των θέσεων που δεν θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες της ως άνω ειδικής κατηγορίας θα καλυφθεί από επιλαχόντες/ούσες της γενικής σειράς.

4. Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80% [Κατηγορία Α΄], θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου σπουδών Σεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Σεχνικών Επαγγελματικών σχολών (Σ.Ε.Κ.), των Επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑ.Λ.) και των σχολών ΟΑΕΔ

5. Σο υπόλοιπο ποσοστό 20% [Κατηγορία Β΄], θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Σεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

Η προκηρυξη ΕΔΩ

266 προσλήψεις συνοριοφυλάκων με προκήρυξη της ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ προκηρύσσει διαγωνισμό για την πρόσληψη ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία ως Συνοριακών Υυλάκων Ορισμένου Φρόνου, με σκοπό την κάλυψη των θέσεων της υπ’αριθ. 6000/2/6453-λζ’ από 07-02-2020 προκήρυξης, με Α.Δ.Α.: ΧΤ2946ΜΣΛΒ-Ε13, που δεν καλύφθηκαν, ως ακολούθως:

1. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου για την κάλυψη κενών θέσεων καθορίζεται σε διακόσιους εξήντα έξι (266).

2. Ο αριθμός των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Φρόνου ανά Περιφερειακή Ενότητα ή Νήσο καθορίζεται ως εξής:

  • Π.Ε. Σάμου: Ενενήντα οχτώ (98) θέσεις.
  • Π.Ε. Φίου: Εξήντα δύο (62) θέσεις.
  • Π.Ε. Κω: Σαράντα έξι (46) θέσεις.
  • Νήσος Λέρος: Σαράντα τρεις (43) θέσεις.
  • Νήσος Σύμη: Δέκα (10) θέσεις.
  • Νήσος Κάλυμνος: Μία (1) θέση.
  • Νήσος Μεγίστη: Έξι (6) θέσεις.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής:

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Σμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 28-08-2020.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Αίτηση που υποβάλλεται ταχυδρομικώς, με ηλεκτρονικό μέσο ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, δεν γίνεται δεκτή και δεν θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Η προκηρυξη ΕΔΩ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.