Συνοφρυωση για το «Χαμογελο του παιδιου»

Μια παράγραφος δημιούργησε αντιδράσεις κατά τη ψήφιση του Συμφώνου Συνεργασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ με τον Οργανισμό

«Κόλλησε» στις λεπτομέρειες το θέμα του Συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΠΑΜΘ και «Χαμόγελου του Παιδιού», μιας και μία φράση μέσα στο σύμφωνο προκάλεσε την αντίδραση αρκετών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που θεωρούσαν πως αποτελεί δέσμευση για δαπάνες χωρίς αυτές να έχουν ξεκαθαριστεί.
 
Το σύμφωνο προέβλεπε να διαθέσουν από κοινού Περιφέρεια και «Χαμόγελο του Παιδιού» υποδομές και τεχνογνωσία για τη στήριξή της δομής και συντονισμένες ενέργειες για την καλύτερη και πιο άμεση στήριξη των παιδιών.
 
Το πρόβλημα δημιούργησε μία παράγραφος του συμφώνου, στην οποία αναφερόταν πως η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υποστήριξη των δαπανών υλοποίησης ημερίδων και εκδηλώσεων εξ ιδίων πόρων μέσω χορήγησης.
 
Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Σωτήρη Παπαδόπουλου, που εισηγήθηκε το θέμα, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δράση με οικονομική ενίσχυση, και αν στο μέλλον υπάρξει, τότε θα περάσει κανονικά από τη διαδικασία της οικονομικής ενίσχυσης μέσω των επιτροπών, αυτό δεν ικανοποίησε τον επικεφαλής της παράταξης της «Κοινωνικής Συμμαχίας» κ. Φώτη Καραλίδη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η συγκεκριμένη παράγραφος εισήλθε εκ του πονηρού στην εισήγηση και θα δεσμεύει τις επιτροπές προεξοφλώντας την αποδοχή δαπανών χωρίς να έχουν καθοριστεί.
 
Επιφυλάξεις εξέφρασε και η παράταξη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης», ενώ κάθετα αντίθετος εμφανίστηκε ο κ. Χρήστος Τρέλλης της «Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ», υποστηρίζοντας πως ένα σοβαρό ζήτημα, όπως η προληπτική ιατρική, αντί να μένει στο δημόσιο, περνάει σε χέρια ιδιωτών, επιβαρύνοντας για κόμη μια φορά τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.
 
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος πρότεινε να γίνουν αλλαγές στην παράγραφο και να αναφέρεται ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υποστήριξη των δράσεων, και όχι των δαπανών, που θα αποφασιστούν από κοινού από την Περιφέρεια και το «Χαμόγελο του Παιδιού», όμως η προτεινόμενη αλλαγή δεν έπεισε τις διαφωνούσες παρατάξεις, ώστε να αλλάξουν την γνώμη τους  και τελικά το σύμφωνο ψηφίστηκε, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών, από το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία, με «Κοινωνική Συμμαχία», «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» και «Λαϊκή Συσπείρωση» να ψηφίζουν λευκό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.