Συνηγορος Μιχαλολιακου: «Ξυπολητοι Ελληνες την Τεταρτη εξω απο το Εφετειο»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου τόνισε ότι «η δίκη έγινε κατ΄ επίφαση και το μόνο που έχουν να του προσάψουν είναι η διαφορετική ιδεολογία»

Για «κατ' επίφαση διεξαγωγή» της δίκης της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στο Εφετείο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας. Σύμφωνα με τον ίδιο το μόνο που μπορούν να προσάψουν στον πελάτη του είναι «η διαφορετική ιδεολογία». Παράλληλα διερωτήθηκε «γιατί η εισαγγελέας δεν προτείνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, από τη στιγμή που επέμεινε στην πρότασή της».

Ακόμη ο κ. Μιχαλόλιας αναφερόμενος στον Νίκο Μιχαλολιάκο υποστήριξε ότι «η διαδρομή του συνάδει με πολιτικό αρχηγό, πατέρα, συγγραφέα, όσο και αν τον λοιδορούν», ενώ ζήτησε την αναγνώριση τεσσάρων ελαφρυντικών.

«Δικάστηκε ο κύριος Μιχαλολιάκος ως ναζιστής ή για ποινικά αδικήματα; Για να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνονται την κρίση σας. Αυτή η δίκη αντιμετωπίζεται ως πολιτική δίκη. Έγινε κατ’ επίφαση η δίκη, το μόνο που μπορούν να του προσάψουν είναι η διαφορετική ιδεολογία. Δεν μπορούν να του προσάψουν τίποτα. Η εισαγγελέας κατέρριψε όλες τις κατηγορίες. Στον κύριο Μιχαλολιάκο δεν έχουν να του προσάψουν καμία ποινική ενέργεια. Περιμένω να δω το σκεπτικό της απόφασή σας. Τη στιγμή που η εισαγγελέας κι σήμερα επέμεινε στην πρότασή της, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προτείνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου», υπογράμμισε.

«Η διαδρομή του συνάδει με πολιτικό αρχηγό, πατέρα, συγγραφέα, όσο και αν τον λοιδορούν» κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης, ζητώντας την αναγνώριση τεσσάρων ελαφρυντικών.

Αμέσως μετά αναφέρθηκε με προκλητικό τρόπο για όλους εκείνους που βρέθηκαν την Τετάρτη έξω από το Εφετείο για να διαδηλώσουν κατά του φασισμού. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν εξω και φώναζαν».

Στη συνέχεια η υπεράσπιση του αρχηγού του μορφώματος τόνισε πως «διεξήχθη μία δίκη ήρεμη, και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτές να λένε “δεν είναι αθώοι”. Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι….».

Φωτο: eurokinissi

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.