Συγγνωμη ανευ συγγνωμης απο τον Βασιλακοπουλο

Με επιστολές του προς τον περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο

Να ρίξει τους τόνους και να κλείσει ανώδυνα η υπόθεση των δηλώσεών του, μετά την ένταση των τελευταίων ημερών επιχειρεί ο Πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, με επιστολή που απέστειλε στον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τον  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο.
 
Στις επιστολές του ο Πρόεδρος της ΕΟΚ εκφράζει μια συγγνώμη χωρίς πραγματικά να τη ζητά μιας και μιλά για τη λύπη του διότι η εκούσια ή έστω και ακούσια παραποίηση, διαστρέβλωση ή παρερμηνεία των δηλώσεων του προκάλεσαν αναστάτωση σε μια περιοχή της Ελλάδας
 
Αφού προσπαθεί στη συνέχεια να χρυσώσει το χάπι, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η περιοχή αποτελεί υπόδειγμα ειρηνικής συμβίωσης, επαναλαμβάνει ουσιαστικά το «λάθος» του, αναφέροντας πως ακριβώς αυτή την πραγματικότητα ήθελε ο ίδιος να προστατέψει με τις δηλώσεις του για τον τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ, ο οποίος τελικά θα διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης.
 
Οι επιστολές (είναι ίδιες απλά αλλάζει ο παραλήπτης) έχουν ως εξής:
 
«Εκφράζω τη λύπη μου διότι η εκούσια ή έστω και ακούσια παραποίηση, διαστρέβλωση ή παρερμηνεία των δηλώσεων μου που έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό ArenaFm προκάλεσαν αναστάτωση σε μια περιοχή της Ελλάδας και ειδικότερα στους κατοίκους της περιοχής σας, η οποία αποτελεί για πολλούς παράδειγμα ειρηνικής και αρμονικής συμβίωσης διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.
 
Οι θέσεις μου, αυτή ακριβώς την κοινωνική πραγματικότητα θέλησαν να προστατέψουν από την παρουσία και τα επεισόδια των καθοδηγούμενων και μετακινούμενων οπαδών-ταραξιών των γνωστών συνδέσμων, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ευρύτερη περιοχή.
 
Η ιστορική μου διαδρομή και οι θέσεις, αξίες και αρχές τις οποίες απαρέγκλιτα υπηρέτησα και υπηρετώ δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση πέραν αυτής που εξέθεσα προηγουμένως.
 
Άλλωστε και οι δηλώσεις μου στην κατεύθυνση αυτή κινούνταν και κινούνται. Είναι γνωστό ότι και σέβομαι και εκτιμώ τους κατοίκους αυτής της περιοχής, στην οποία άλλωστε έχουμε αναθέσει στο πρόσφατο παρελθόν και σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.